2022 m. sausio 4 d., antradienis

Plovas su antiena

 


Tikriausiai visi sutiksite, kad plovas turi būti ruošiamas iš riebesnės ir intensyvesnio skonio mėsos. Būtent antiena ir yra tas, labai tinkamas pasirinkimas, tiems kas nemėgsta avienos.

Jums reikės (4-5 asmenims)

2 ančių krūtinėlių (t.y. 4 file puselių),

2 svogūnų,

4 skiltelių česnako,

2 didelių morkų,

4 saliero stiebų,

4- 6 džiovintų kriaušių puselių,

500 gr. plikytų parabolinių ryžių.

prieskonių plovui,

druskos,

Antienos odelę keliose vietose įpjaukite įstrižai ir sudėkite į karštą keptuvę odele žemyn, kad apkeptų ir išbėgtų riebalai.

Per tą laiką kol kepate, supjaustykite svogūnus ir česnakus mažiais gabaliukais, o morkas- šiaudeliais. Saliero stiebus taip pat susmulkinkite. Kai riebalai bus pakankamai ištekėję išimkite file ir padėkite ant pjaustymo lentelės. Į riebalus suberkite svogūnus ir česnaką, apkepkite ir kai jie taps skaidrūs suberkite morkas bei salierus. Kepkite kol daržovių keikis keptuvėje apmažės.

O kol kepsite daržoves antienos file supjaustykite į tris dalis išilgai ir po to jau pjaustykite nedideliais gabaliukais.

Sukeptas daržoves suberkite į  kepimo indą. Į keptuvę sudėkite antienos gabaliukus ir dar padidinę kaitrą apkepkite iš visų pusių. Apkepę sudėkite į kepimo indą kuriame jau yra daržovės. Suberkite supjaustytas džiovintas kriaušes ir prieskonius plovui. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad beveik viską apsemtų, uždenkite folija ar dangčiu ir troškinkite 190 C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ar mėsa minkšta patikrinkite šakute pasismeigę gabalėlį antienos.

Kai mėsa bus išsitroškinusi suberkite ryžius ir užpilkite dar kartą verdančio vandens, kad vandens būtų apie 2 cm. virš ryžių. Įberkite druskos, bet nemaišykite. Vėl troškinkite uždengę apie 20- 30 min. (laikas priklauso nuo ryžių virimo laiko nurodyto ant pakuotės).


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą