2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Vokiška bulvių sriuba



Dviems asmenims reikės:

600 ml. mėsos sultinio (labai tiks kiaulienos, jei virėte šonkauliukus),
3 vidutinio dydžio bulvės,
1/3 morkos,
maža svogūno galvutė,
1 saliero stiebas,
3- 4 juostelės rūkytos šoninės,
lydyto sviesto,
truputis petražolių,
truputis druskos, pipirų mišinio.

    Jei turite storadugnį puodą, tai viską kepti galite jame. Jei ne- teks naudoti keptuvę ir dar puodą, kuriame virsite sriubą. Nedideliame lydyto sviesto kiekyje apkepkite smulkiai supjaustytą kiaulienos šoninę. Kai ji apskrus, išimkite ją ir padėkite ant popierinės servetėlės. Tame pačiame svieste apkepkite smulkintą svogūną, vėliau suberkite morkas ir dar pakepkite. Supilkite sultinį ir kai jis užvirs sudėkite plonais griežinėliais pjaustytas bulves. Kadangi tai bulvienė- bulvių turi būti nemažai. Sudėkite plonai supjaustytą saliero stiebą. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite ant nedidelės kaitros, kol bulvės ir morkos išvirs. Paimkite šakutę ir ja prispaudinėkite bulves prie puodo sienelės, kad jos šiek tiek pasitrintų. Trintuvo tikrai šiam reikalui nereikia, nes nedideli bulvių gabaliukai turi sriuboje išlikti. Paragaukite ar netrūksta druskos ir pipirų.
   Sriuba turi būti vidutinio tirštumo. Jei gavosi per tiršta, įpilkite truputį verdančio vandens, dar kartą užvirinkite, paragaukite ir leiskite jai pastovėti 5 min. Supilsčius sriubą į lėkštes įberkite kepintų šoninės gabaliukų ir petražolių.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą