2022 m. sausio 9 d., sekmadienis

Eršketo, lašišos ir krevečių drebučiai

 


Nuostabus šventinis patiekalas kuris nustebins net pačius išrankiausius jūsų svečius. Nepergyvenkite, šį patiekalą tikrai labai lengva paruošti. Gal tik kiek ilgiau užtruks jo lėta gamyba. Bet per tą laiką kol, lėtai troškinsis žuvis, jūs galite dirbti kitus darbus.

Jums reikės

4- 6 eršketo gabaliukų,

200- 250 gr. šviežios lašišos,

saujos jau apvirtų krevečių (tokios parduodamos šaldytos),

1 svogūno,

1 morkos,

1-2 saliero stiebų,

petražolių,

3 kvepiančių ir 3 juodųjų pipirų grūdelių,

druskos,

½ a.š. želatinos,

šakelės krapų papuošimui.

Į platų puodą įpilkite nedaug (per 3- 4 pirštus) vandens, ir kai jis užvirs, sudėkite visas prieskonines daržoves, bei pipirus. Sudėkite eršketo gabaliukus ir virkite ant silpnos kaitros apie 40 min. Nukelkite puodą nuo kaitros. Atsargiai išimkite žuvį plokščios mentelės pagalba ir sudėkite ją į paprastą lėkštę. 

Atsargiai atskirkite odą ir vidinę kremzlę. Žuvies gabaliukus, kurie natūraliai pasidalins per pusę sudėkite į serviravimo indą. Visus likučius (odą ir kremzlę) sudėkite vėl atgal į puodą ir kai sultinys užvirs sudėkite gabaliukais pjaustytą jau be odos lašišą. Vėl troškinkite ant mažos kaitros apie 20 min.

Išėmę lašišos gabaliukus sudėkite į serviravimo indą, kur jau yra eršketas. Sultinį nukoškite, jo turėtų būti apie 200 ml. (maždaug stiklinė). Jei jo likę daugiau nuvirkite atidengę puodą ir padidinę kaitrą.  Tuomet sumeskite krevetes (jos turi būti atitirpintos). Jas virkite 2-3 min. priklausomai nuo jų dydžio. Puodą nukelkite nuo kaitros, išimkite krevetes išdėliokite jas šalia žuvies į serviravimo indą. Į puodą su sultiniu įberkite želatiną, ją išmaišykite ir kelioms minutėms palikite, kad ji ištirptų. Išdėliokite krapų šakeles. Kadangi ant sultinio viršaus bus nemažai riebalų pasistenkite juos nugriebti šaukštu. Tuomet  atsargiai užpilkite sultinį  ant žuvies.

Indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir padėkite atvėsti, kad sustingtų drebučiai. Šventėms šį patiekalą gaminkite viena dieną prieš.



Sudėtingumas: vidutinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą