2022 m. sausio 31 d., pirmadienis

Mišrainė ‚Malachito apyrankė‘

Kaip jau rašiau, ankstesniuose savo postuose, rusai ne tik suteikia skambius pavadinimus savo mišrainėms, bet mėgsta ir savitai jas pateikti. Kadangi, tai jų virtuvė, stengiuosi išsaugoti tai, kas jiems būdinga ir tikrai nesiruošiu įvedinėti savos tvarkos ir savų tradicijų. Tegul ši mišrainė būna tokia pat, kokią pateikia patys rusai.

 Jums reikės 

200 gr. keptos vištienos, 
50 gr. fermentinio sūrio, 
1 virto kiaušinio, 
1 virtos morkos, 
1 nedidelio obuolio, 
saujos džiovintų spanguolių, 
1 didelio kivio, 
pipirų mišinio, 
druskos, 
majonezo. 

 Vištieną, morką ir obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais. O sūrį ir kiaušinius sutarkuokite. Užberkite pipirų bei druskos ir viską sumaišykite su majonezu. Tačiau nepadauginkite majonezo, kad mišrainė netaptų skysta. 
Į lėkštės centrą įdėkite nedidelę stiklinę (kurioje įkištas popierinis rankšluostėlis). Stiklinę apdėkite mišraine tolygiai iš visų pusių. Išlyginkite mentelės pagalba kraštus ir atsargiai ištraukite stiklinę. 
Jei mišrainė viduje neišlaiko savo formos, atsargiai peiliu pastumkite mišrainę į vietą, kad liktų tuščias žiedas. 
 Labai plonai supjaustykite nuluptą kivi ir juo apdėkite visą mišrainę. Pradėkite nuo išorinio krašto ir užbaikite vidiniu žiedu. 
Lėkštės susitepusius kraštus nuvalykite drėgnu popieriniu rankšluostėliu. 

Sudėtingumas: paprasta 
Receptas: iš interneto rusų kalba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą