2022 m. sausio 5 d., trečiadienis

Mišrainė ‚Beržas‘

 


Pradžioje mano dėmesį patraukė tai, kaip rusai sugeba pateikti mišraines. Mes dažniausiai viską sumaišome ir į salotinę sudėję pateikiame, o pas juos kartais salotos lėkštėje tampa vos ne meno kūriniais. Žinoma nuo meno iki visiško kičo labai plona linija...

Šią mišrainę tikriausiai ir nebūtų galima kitaip pateikti jos neužmaskavus, nes išvaizda viską sumaišius tikrai ne kokia, priešingai nei jos skonis. Gal būt neblogai atrodytų ją dėti sluoksniais ir visus sluoksnius pertepti majonezu, bet aš dariau šį kartą taip, kaip gamina rusai. Buvo tikrai įdomus eksperimentas.

Nežinau ar kitą kartą, kai ją gaminsiu (o gaminsiu tikrai ne kartą), darysiu tą beržo šaką ar eisiu paprastu keliu dedant sluoksniais. Laiko atžvilgiu manau gausi panašiai.  

O dabar pats receptas. Jums reikės:

120- 150 gr. keptos paukštienos (naudojau keptos kalakuto kulšies likutį),

250 gr. pievagrybių,

80 gr. džiovintų slyvų,

80 gr. virtų morkų,

50 gr. obuolio (½ obuolio),

mažo svogūnėlio,

50 gr. fermentinio sūrio (nebūtinai),

šiek tiek graikiškų ar lazdyno riešutų (nebūtinai),

petražolių,

druskos ir pipirų mišinio,

majonezo,

aliejaus kepimui,

krapų šakelės ir svogūno laiškų papuošimui (jei darysite beržo formą).

 

Pievagrybius nulupkite ir mažiausius 3-4 perpjaukite pusiau (jei planuojate daryti beržo formą). Juos apkepkite keptuvėje. Kol jie kepa kitus pievagrybius susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Išimkite iškeptas pievagrybių puseles ir pakepkite svogūnus iki geltonumo. Tuomet sudėkite kartu pievagrybius ir kepkite uždengę dangčiu, kol jie apkeps. Įberkite druskos ir pipirų. Masę atvėsinkite.

Paukštieną, virtas morkas, obuolį,  džiovintas slyvas (vieną slyvą pasilikite papuošimui) supjaustykite kubeliais, sūrį, jei jį dėsite, sutarkuokite. Petražoles ir riešutus susmulkinkite. Visus produktus sumaišykite, jei planuojate daryti beržo formą ir sumaišykite su majonezu. Majonezo neturi būti per daug, kad mišrainės masė nebūtų per daug skysta. Neturi būti ir kieta. Suformuokite dėdami šaukštu į pailgą lėkštė pailgą pusės rasto formą. Išlyginkite galiausiai viską peiliu ir aptepkite majonezu. Nešvarias vietas galiausiai išvalykite drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Dabar belieka išdėlioti labai plonai supjaustytą slyvą, svogūnus, krapus ir grybukus. Viskas!



Sudėtingumas: tikrai paprasta

Receptas: iš interneto rusų kalba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą