Silkę su
karštomis bulvėmis, grietine ir svogūnais yra valgęs dažnas lietuvis. O čia
beveik panašiai.
2 asmenims reikės
2 nedidelių
virtų bulvių,
1 nedidelio virto
burokėlio,
4- 5 virtų putpelių
kiaušinių,
1 silkės 2 puselių,
1 nedidelio
raudono svogūno,
juodos ar raudonos
ikros,
riebios grietinės,
svogūnų ar
poro daigų (galite naudoti krapus ar svogūnų laiškus ar jų mišinį)
pipirų,
šiek tiek
aliejaus ar lydyto sviesto kepimui .
Virtas bulves
ir burokėlius supjaustykite griežinėliais ir apkepkite. Pirmiausia kepkite
bulves, po to jas išėmus, burokėlius.
Kol daržovės
kepa 2 lėkštėse išdėliokite silkės gabaliukus, svogūno žiedus, per pusę
perpjautus putpelių kiaušinius ir ant jų po ½ arbatinio šaukštelio ikros. Šalia
silkės dėkite kepintas bulves, o šalia kiaušinių kepintus burokėlius. Kad lengviau
būtų išlaikyti gražią apvalią formą į lėkštės centrą pradžioje įdėkite apvalų
dubenėlį ir aplink jį išdėliokite dalį produktų. Vėliau dubenėlį išimkite ir
užbaikite pridėdami keliose vietose (prie silkės) po arbatinį šaukštelį grietinės.
Papuoškite svogūnų daigais.
Sudėtingumas: paprasta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą