2022 m. sausio 22 d., šeštadienis

Silkės, keptų bulvyčių ir putpelių kiaušinių užkandis

 


Silkę su karštomis bulvėmis, grietine ir svogūnais yra valgęs dažnas lietuvis. O čia beveik panašiai.

2 asmenims reikės

2 nedidelių virtų bulvių,

1 nedidelio virto burokėlio,

4- 5 virtų putpelių kiaušinių,

1 silkės 2 puselių,

1 nedidelio raudono svogūno,

juodos ar raudonos ikros,

riebios grietinės,

svogūnų ar poro daigų (galite naudoti krapus ar svogūnų laiškus ar jų mišinį)

pipirų,

šiek tiek aliejaus ar lydyto sviesto kepimui .

Virtas bulves ir burokėlius supjaustykite griežinėliais ir apkepkite. Pirmiausia kepkite bulves, po to jas išėmus, burokėlius.

Kol daržovės kepa 2 lėkštėse išdėliokite silkės gabaliukus, svogūno žiedus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius ir ant jų po ½ arbatinio šaukštelio ikros. Šalia silkės dėkite kepintas bulves, o šalia kiaušinių kepintus burokėlius. Kad lengviau būtų išlaikyti gražią apvalią formą į lėkštės centrą pradžioje įdėkite apvalų dubenėlį ir aplink jį išdėliokite dalį produktų. Vėliau dubenėlį išimkite ir užbaikite pridėdami keliose vietose (prie silkės) po arbatinį šaukštelį grietinės. Papuoškite svogūnų daigais.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą