Prisipažinsiu,
kad Kuršėnų vyniotinį aš tik dabar iškepiau ir tik dabar jį paragavau. Tai gi,
kai kas savo vaikystės neįsivaizduoja be jo, o mano vaikystė buvo be jo, ir man
jo nereikėjo J))) Man
jis atrodė labai saldus ir pilnas sviestinio kremo. Pasirodo, kad labia klydau.
Tobulas vynuotinis, o geriant su juoda kava, atsiskleidžia subtilus kondensuoto
pieno ir varškės skonio derinys.
Manau, kad
sezono metu jis puikiai derės su avietėmis ar šilauogėmis kremo viduje.
O dabar
apie patį Kuršėnų vyniotinį.
Jums reikės
Biskvitui
4 kiaušinių,
4 v. š. cukraus,
4 v. š. miltų,
druskos
Kremui
180 gr.
riebesnės varškės,
180 gr.
sviesto,
180 gr
saldaus kondensuoto pieno (t.y. mažiau nei pusę indelio),
1 a. š.
vanilinio cukraus
Kiaušinių
baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standumo su trupučiu druskos. Plakite
tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekris.
Kiaušinio
trynius iki baltumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberkite po
truputį plakdami išsijotus miltus. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišykite
su kiaušinių tryniais. Maišant baltymus būtinai naudokite šaukštą arba mentelę.
Ant
orkaitės skardos patieskite kepimo popierių ir supilkite tešlą. Gražiai išlyginkite
paviršių. Biskvitą kepkite iki 180 C įkaitintoje
orkaitėje apie 9- 12 min.
Išėmę iš
orkaitės, biskvitą su visu popieriumi dėkite ant virtuvinio rankšluosčio, gražiai susukite į volelį ir
palikite pravėsti.
Kremas.
Išplakite
sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi, kol gausite kreminę masę.
Varškę pertrinkite per sietelį, arba gerai sutrinkite blenderiu ir sudėkite į
dubenį su sviestu. Dar kartą viską išplakite.
Išvyniokite biskvitą ir atsargiai nuimkite
kepimo popierių. Ant jo tolygiai užtepkite kremą, susukite vėl į ritinį ir
susukite į maistinę plėvelę ar foliją. Vyniotinį bent kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekiant apibarstykite
cukraus pudra.
Sudėtingumas: vidutinis (skaitant atrodo sunkiau,
nei yra iš tikro)
Receptas: iš Lithuanian in the USA
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą