2021 m. kovo 27 d., šeštadienis

Kuršėnų vyniotinis

 


Prisipažinsiu, kad Kuršėnų vyniotinį aš tik dabar iškepiau ir tik dabar jį paragavau. Tai gi, kai kas savo vaikystės neįsivaizduoja be jo, o mano vaikystė buvo be jo, ir man jo nereikėjo J))) Man jis atrodė labai saldus ir pilnas sviestinio kremo. Pasirodo, kad labia klydau. Tobulas vynuotinis, o geriant su juoda kava, atsiskleidžia subtilus kondensuoto pieno ir varškės skonio derinys.

Manau, kad sezono metu jis puikiai derės su avietėmis ar šilauogėmis kremo viduje.

O dabar apie patį Kuršėnų vyniotinį.

Jums reikės

 Biskvitui

4 kiaušinių,

 4 v. š. cukraus,

 4 v. š. miltų,

druskos

Kremui

180 gr. riebesnės varškės,

180 gr. sviesto,

180 gr saldaus kondensuoto pieno (t.y. mažiau nei pusę indelio),

1 a. š. vanilinio cukraus

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standumo su trupučiu druskos. Plakite tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekris.

Kiaušinio trynius iki baltumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberkite po truputį plakdami išsijotus miltus. Išplaktus baltymus lėtai ir atsargiai sumaišykite su kiaušinių tryniais. Maišant baltymus būtinai naudokite šaukštą arba mentelę.

Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popierių ir supilkite tešlą. Gražiai išlyginkite paviršių. Biskvitą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 9- 12 min.

Išėmę iš orkaitės, biskvitą su visu popieriumi dėkite ant virtuvinio rankšluosčio, gražiai susukite į volelį ir palikite pravėsti.

Kremas.

Išplakite sviestą su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi, kol gausite kreminę masę. Varškę pertrinkite per sietelį, arba gerai sutrinkite blenderiu ir sudėkite į dubenį su sviestu. Dar kartą viską išplakite.

 Išvyniokite biskvitą ir atsargiai nuimkite kepimo popierių. Ant jo tolygiai užtepkite kremą, susukite vėl į ritinį ir susukite į maistinę plėvelę ar foliją. Vyniotinį bent kelioms valandoms dėkite  į šaldytuvą. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.



Sudėtingumas: vidutinis (skaitant atrodo sunkiau, nei yra iš tikro)

Receptas: iš  Lithuanian in the USA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą