2021 m. kovo 19 d., penktadienis

Izraelio beigeliai

 


Už šį receptą esu be galo dėkinga poniai Dusiai Lan Kretchmer, kilusiai iš Kauno, tačiau jau daug metų gyvenančiai Izraelyje. Būten šis receptas, kaip ji pati sako, yra kilęs iš pačio Izraelio.

Jums reikės

tešlai

500 gr. miltų,

25 gr. mielių (arba 7-8 gr. sausų),

2 v.š. aliejaus,

50 gr. cukraus,

1 a.š druskos,

250- 275 gr. vandens.

apibarstymui: sezamo sėklų, aguonų, saulėgrąžų.

Aliejaus reikės dar dubenio ištepimui ir beigelių aptepimui po kepimo. Po kepimo naudokite tik alyvuogių aliejų.

beigelių plikinimui reikės

1 v.š. valgomosos sodos

 


Iš šios masės išeina 9 beigelės, t.y. viena orkaitės skarda.

 

Mieles sumaišykite su cukrumi, kad jos ištirptų ir tuomet sumaišykite kombainu visus tešlos ingredientus.

Dubenį ištepkite aliejumi ir sudėkite gerai išminkytą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir padėję šiltai 1.5 val. leiskite jai kilti.

Ant kepimo skardos ištieskite kepimo popierių ir pabarstykite jį miltais. Iš tešlos padarykite 9  (apie 90 gr. svorio) kamuoliukus ir sudėję ant skardos vėl 50 min. kildinkite. Nepamirškite uždengti rankšluosčiu ar maistine plėvele, kad tešla neapdžiūtų.

Įkaitinkite orkaitę iki iki 200°C temperatūros ir tuo pačiu užkaiskite puodą su vandeniu, įberkite sodos. Kiekviename rutuliuke padarykite skylę jį praplėsdami ir padarydami kaip ‘baronką’.  

Kai vanduo užvirs įleiskite mentelės pagalba po vieną beigelę ir apvirkite 1 minutę. Mentele atsargiai išėmę beigelę, kad nesugadinti jos formos, padėkite ant skardos. Dėkite kitą beigelę į verdantį vandenį. Per tą laiką, kol verda antroji, užberkite sezamo ar aguonų ant pirmosios beigelės. Taip padarykite su visomis likusiomis beigelėms.

Kepkite 15 min. arba iki gero aprudavimo. Dar šiltas beigeles aptepkite alyvuogių aliejumi.

Beigeles galite valgyti tiek vienas, tiek su sviestu ir lašiša ar minkštu lydytu ar Philadelphia tipo sūreliu.

 


Sudėtingumas: vidutinis, bet tikrai galvojau, kad bus žymiai sunkiau,

Receptas: iš ponios Dusios Lan Kretchmer

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą