2021 m. kovo 17 d., trečiadienis

Sovietinių laikų karbonadas

 


Kodėl sovietinių laikų? Juk karbonadas kepamas ir dabar, ir tai gana populiarus patiekalas. Gal nostalgija? Ne, man patinka kartais (atleiskite, labai dažnai) nugarinė su riebaliuku. Ir tais sovietiniais laikais nebūdavo kitokios mėsos, tik su didžiausiu riebalo sluoksniu. Bet tas riebaliukas gerai sukepęs man tikrai labai skanus. Tad, kepdama šiuos karbonadus visada ieškau riebesnio nugarinės gabalo ir būtinai, kad būtų nugarinė su kaulu. Pasirodo, kad šiais laikais riebios kiaulienos sunku ir rasti. Turguje tokios mėsos beveik nėra. Tačiau dabar jau žinau, kad didieji prekybos centrai tokios nugarinės turi visada. Tačiau jums nesiūlau pirkti tą riebų nugarinės gabalą. Svarbu, kad nusipirktumėte nugarinę su šonkauliukais.

Jums reikės

6 nugarinės su šonkauliukais gabalėlių (jei pirksite nugarinę gabale, supjaustykite ją piršto storio gabalais),

2 kiaušinių,

maltų džiuvėsėlių,

pipirų mišinio,

druskos.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išmuškite specialiu plaktuku. Užberkite šiek tiek pipirų (daug nereikia), merkite į kiaušinio su trupučiu druskos plakinį, nuvarvinkite, apvolikite džiuvėsėliuose.

Apkepkite ant lydyto Ghee sviesto ar aliejaus greitai abi puses ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Taip sudėkite visus apkeptus nugarinės gabalus. Baikite kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 C temperatūros 15 min.

Pateikite su bulvių koše ar keptomis bulvėmis ir kopūstųsalotomis.

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą