2021 m. kovo 1 d., pirmadienis

Bananų ir agurkų salotos su varške


 

Būna tokių dienų, kad susigalvoji, jog tu nori kažkaip įdomiau pagaminti patiekalą su tam tikra daržove ar vaisiumi. O įdomaus (skanaus) recepto- neturi. Ir tuomet prasideda ilgos paieškos internete, kone visomis pasaulio kalbomis su Google vertėju, o kas dar tampa neaišku, tenka ir „YouTube“ peržiūrėti.

Prieš kelias dienas aš taip ‘užsikabinau’ už bananų. Gulėjo jie virtuvėje ir niekas nenorėjo jų valgyti, nes tipo jau per sodriai geltoni. Kepti pyragą aš patingėjau, tačiau kiek laiko sugaišau su receptų paieška, tai tikriausiai kelis pyragus būčiau iškepusi J)) Bet ieškoti receptų labai įdomus užsiėmimas ir jis man labia patinka.

Netgi patinka, kai kartais pagaminus pagal tą receptą yra kažkas ne taip. Skanu, na bet dar kažko trūksta, o gal geriau panaudoti kitą sudedamąją dalį?  Tuomet prasideda didžiausia kūryba, kai tenka tai, kas pagaminta adaptuoti mūsų ‘lietuviškam’ skoniui. Žinoma, niekada nerašau recepto jie jis nevertas ir pagal jį neverta gaminti. Stengiuosi, kad pagal mano rašomus receptus jūs ir aš gaminsiu ne vieną kartą.

Tad, su mano atrinktais bananų receptais keliausime po kitus kraštus ir ragausime keistus, mums neįprastus skonių derinius. Tačiau, jie tikrai verti būti gaminami. 

Vienas iš šių receptų šiandiena. Pasirodo bananų ir agurkų salotos anokia čia naujiena. Pilnas internetas šių salotų nuotraukų anglų kalba, tik lietuvių kalba nekažką galime rasti.

Šios salotos puikiai tinka pusryčiams.

 Jums reikės,

lygiomis dalimis arba

2 bananų,

2 agurkų,

 4 v.š. varškės (galite dėti ir daugiau),

saujos sviestinių sausainių (paprasti iš pokelių nelabai tiks),

saujos pakepintų žemės riešutų, jei jų nemėgstate, keiskite kitais kepintais riešutais ar kokoso drožlėmis,

4 v.š. klevų sirupo,

mėtos lapeliu arba krapų,

trupučio druskos ir jei norite truputį čili pipirų.

Bananus nulupkite, supjaustykite pailgais gabaliukais. Agurkus nuplaukite, supjaustykite tokia pat forma kaip bananus ir sudėkite į indą.  Sausainius smulkiai sulaužykite, varškę sutrupinkite.  Mėtas (arba krapus) smulkiai sukapokite. Įberkite labia mažai druskos ir jei norite čilli pipirų. Viską permaišykite apliekite klevų sirupu. Viršų apiberkite riešutais.

 


Sudėtingumas: paprasta,

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą