2021 m. kovo 8 d., pirmadienis

Su burokėliais sūdyta lašiša

 


Tikriausiai pirmiausia turėjau parašyti patį paprasčiausią receptą, kaip pasūdyti lašišą greitam vartojimui. O aš čia iš karto su burokėliais J)))

Bet jei norėsite paprastai, tai vietoje burokėlių užberkite cukraus. Būtent burokėlių saldumas sūdytai lašišai suteikia kiek kitokį skonį ir žinoma spalvą.

Jums reikės

sprindžio ilgio lašišos file (su oda),

1- 2 a.š. druskos (rupios),

1 virto burokėlio.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite, įdėkite į gilesnį indą ar maistinę dėžutę ir pirmiausia nuo odos pusės apiberkite puse nurodytos druskos. Dėkite oda į apačia ir užberkite likusią druską ant viršutinės lašišos dalies. Supjaustykite plonai burokėlį ir apdėkite griežinėliais lašišą iš viršaus, tarsi ją paslėpdami po burokėliais. Uždenkite indą dangčiu ar maistine plėvele ir padėkite šaltai.

Sekančią dieną lašišą jau galite valgyti.  Jei lašišos liks, vėl uždenkite likutį burokėliais. Manoji nuotraukoje esanti lašiša buvo valgoma tik po dviejų ar net trijų dienų. Bet paprastai mes ją valgome ir suvalgome sekančią dieną po sūdymo.

Druskos aš dedu tik 1 arbatinį šaukštelį, tad lašiša visai nebūna sūri. Man tokia daugiau patinka, bet jūs pabandykite ir atraskite jums patinkantį druskos kiekį. Gal būt du arbatiniai šaukšteliai bus kaip tik.  

Dar lašišą galite sūdyti, kaip jau minėjau be burokėlių tik su druska (ta pati norma) ir ½ a.š. cukraus. Beriama ir abiejų pusių.

Galite apšlakstyti konjaku arba džinu ir užberti druskos ir cukraus.  Variantų iš tiesų yra daug.


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą