Tikriausiai pirmiausia turėjau parašyti patį
paprasčiausią receptą, kaip pasūdyti lašišą greitam vartojimui. O aš čia iš karto su
burokėliais J)))
Bet jei norėsite paprastai, tai vietoje burokėlių
užberkite cukraus. Būtent burokėlių saldumas sūdytai lašišai suteikia kiek
kitokį skonį ir žinoma spalvą.
Jums reikės
sprindžio ilgio lašišos file (su oda),
1- 2 a.š. druskos (rupios),
1 virto burokėlio.
Lašišą nuplaukite, nusausinkite, įdėkite į gilesnį
indą ar maistinę dėžutę ir pirmiausia nuo odos pusės apiberkite puse nurodytos
druskos. Dėkite oda į apačia ir užberkite likusią druską ant viršutinės lašišos
dalies. Supjaustykite plonai burokėlį ir apdėkite griežinėliais lašišą
iš viršaus, tarsi ją paslėpdami po burokėliais. Uždenkite indą dangčiu ar
maistine plėvele ir padėkite šaltai.
Sekančią dieną lašišą jau galite valgyti. Jei lašišos liks, vėl uždenkite likutį
burokėliais. Manoji nuotraukoje esanti lašiša buvo valgoma tik po dviejų ar net
trijų dienų. Bet paprastai mes ją valgome ir suvalgome sekančią dieną po sūdymo.
Druskos aš dedu tik 1 arbatinį šaukštelį, tad lašiša
visai nebūna sūri. Man tokia daugiau patinka, bet jūs pabandykite ir atraskite
jums patinkantį druskos kiekį. Gal būt du arbatiniai šaukšteliai bus kaip tik.
Dar lašišą galite sūdyti, kaip jau minėjau be
burokėlių tik su druska (ta pati norma) ir ½ a.š. cukraus. Beriama ir abiejų
pusių.
Galite apšlakstyti konjaku arba džinu ir užberti
druskos ir cukraus. Variantų iš tiesų yra daug.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą