2021 m. kovo 22 d., pirmadienis

Azijietiškai paruošta kiaulienos šoninė

 


Jau rašiau apie orkaitėje keptą kiaulienos šoninę ir tai,  kad aš jos iškepu visada daugiau, kad kitą dieną galėčiau likusią šoninę paruošti azijietiškai.

Žinoma jūs galite gaminti iš šviežios nekeptos mėsos. Tuomet šoninė supjaustykite 1.5 cm storio juostomis ir  užpylę karštu vandeniu troškinkite ją, kol ji taps minkšta. Toliau receptas jau bendras.

Jums reikės

apie 800 gr. keptos ar troškintos šoninės supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais,

2- 3 cm. dydžio imbiero šaknies,

1 čili pipiro,

3 česnako skiltelių,

3 v.š. rudojo cukraus,

2 v.š. šviesaus sojos padažo,

2 v.š. tamsaus sojos padažo,

4 v.š. ryžių acto,

pipirų  mišinio.

druskos (ragaukite ir dėkite galiausiai jei tikrai jos trūks),

 

sezamo sėklų,

šviežių svogūno laiškų,

aliejaus kepimui,

ryžių.

 

Išvirkite ryžius pagal nurodymą ant pakuotės. Įprastai imama 1 dalis ryžių ir 2 dalys vandens. Ryžiai pilami į šaltą pasūdytą vandenį ir užengus verdama ant nedidels kaitros.

Keptuvėje (jei turite wok keptuvę tai geriausiai kepti joje)  apkepkite kiaulienos šoninę iš visų pusių. Kol kauliena kepa supjaustykite smulkiai česnaką ir imbierą. Suberkite kartu su apkepama šonine.

Kai šoninė  apskrus, supilkite visus komponentus ir dar kepkite kol skysčio nebeliks. Prieš pateikiant apiberkite sezamo sėklomis ir smulkintais česnako laiškais.

Pateikite su virtais ryžiais.




Yra dar vienas gamybos būdas. Apvirtą 10 min. gabaliukais supjaustytą šoninę dedate į puodą, supilate visus nurodytus produktus, įpilate karšto vandens ir troškinate uždengę dangčiu ant silpnos kaitros apie 1 val. Jei skysčio lieka per daug, leidžiate jam nugaruoti padidinę kaitrą.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš kelių receptų rastų internete anglų kalba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą