Štai dar vienas Smetonos laikų receptas. Tai žydų tautos paveldas, tačiau šis receptas
labai dažnai būdavo gaminamas ir lietuvių šeimose, ypač per didžiasias šventes.
Patiekalas labai paprastai ir lengvai paruošiamas ir yra tikrai labai skanus.
Jums reikės
½ karpio arba plačiakakčio (jis turi mažiau kaulų),
1 svogūno,
1 morkos,
½ l. pieno,
po 4 kvepiančių ir juodųjų pipirų grūdelių,
lauro lapo,
šiek tiek petražolių, krapų,
druskos.
Nuvalykite nuo karpio žvynus ir supjaustykite jį 3- 4
cm. gabalais. Į puodą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, šiaudeliais
supjaustytą morką, suberkite pipirus, druską. Sudėkite susmulkints petražoles
ir galiausiai žuvį. Užpilkite pienu, kad beveik apsemtų ir troškinkite ant
nedidelės kaitros 1 val.
Pravėsusią žuvį atsargiai sudėkite į gilesnį indą ir
užpilkite nuoviru, kuriame ji virė. Palikite visiškai atvėsti, vėliau padėkite
į šaldytuvą iki pilno sustingimo.
Jei tai bus šventinis patiekalas pateikite su krienų- majonezo padažu. Kasdienai taip paruoštą
karpį galite valgyti ir karštą su virtomis bulvėmis.
Sudėtingumas: vidutinis,
Receptas: iš knygos ‘Žydų valgiai’
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą