2024 m. rugpjūčio 17 d., šeštadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su marcipaniniu įdaru ir šilauogėmis

 


Jums reikės

šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,

šilauogių,

1 kiaušinio trynio,

Marcipanų masei:

80 g sviesto, minkšto,

 80 g smulkaus arba smulkaus cukraus,

 80 g migdolų miltų,

 1 kiaušinio baltymo,

 kelių lašų migdolų esencijos,

migdolų riešutų (be luobelės), tiks ir lazdyno riešutai,

cukraus pudros.

 

Išimkite iš pakuotės sluoksniuotos tešlos lapelius ir išdėliokite po vieną ant darbastalio, kad jie atitirptų.

Per tą laiką blenderiu sutrinkite migdolų miltus, cukrų, sviestą, kiaušinio baltymą ir migdolų esenciją.

Visus tešlos lakštus padalinkite per pusę. Kiekvienam kvadratėliui tešlos padarykite 0.5 cm. įpjovas ir užlenkite į priešingas puses, taip, kaip parodyta nuotraukoje. 


 

Paplotėlius sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos palikdami nemažus tarpus, nes kepdami pyragėliai išsipūs.

Ten kur susisuka du kampai įdėkite po riešutą.

Į pyragėlių vidurį dėkite po nepilną 1 arbatinį šaukštelį  marcipanų masės. Ją išlyginkite. Ant viršaus užberkite šilauogių, lengvai jas paspausdami. 


 

Tešlos kraštus patepkite trynio plakiniu.

Pyragėlius kepkite iš anksto įkaitintoje iki 180C temperatūroje apie 20- 25 minutes.

Atvėsusius pyragėlius apiberkite cukraus pudra.

 


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą