2024 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Figos su kumpiu ir Burrata

 


Man šios salotos visada asocijuojasi su rudens pradžia. Gražaus, šilto ir saulėto rudens. Tokio rudens, kuris būdingas Viduržiemio jūros regionui. Kai dienos metu dar vasariškai karšta, tačiau gaivūs vakarai ir rytai, jau primena, kad vasara baigiasi.


 

Šioms nuostabioms salotoms paruošti reikės:

150 gr. Burrata, Mocarela, paprasto minkštojo avies sūrio,

70 gr. Parmos kumpio,

8 šviežių figų,

kelių špinatų, salotų ar baziliko lapelių,

2 v.š. pistacijų,

padažui

4 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus,

2 v.š. baltojo vyno acto,

1 v. š. skysto medaus,

druskos ir pipirų.

 

Keptuvėje 4 minutes, be riebalų, paskrudinkite pistacijas. Palikite atvėsti ir stambiai supjaustykite.

Figas supjaustykite ketvirčiais. Suplėšykite salotų lapelius.

Išplakite padažą iš alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, medaus ir druskos bei pipirų.

Išdėliokite salotų lapus ant serviravimo indo dugno. Figas paskleiskite ant salotų, taip pat suplėšytą Burrata. Tarp figų užklokite kumpio griežinėlius.

Ant salotų užpilkite padažą, papuoškite baziliko lapeliais ir pistacijomis


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš  žurnalo Allerhande

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą