2024 m. rugpjūčio 31 d., šeštadienis

Baba Ganoush

 


Prieš savaitę diskutavome apie baklažanų patiekalus ir šalis kur ir kokiame pavidale ši daržovė valgoma. Įvairūs suktinukai su baklažanais ar troškiniai su jais jau žinomi ir aprašyti, bet labai keistai ir magiškai skambantis Baba Ganoush buvo tik mano ragautas keliuose kaukazietiškuose ar libanietiškuose restoranuose. Aš net nesigilinau tuomet, kaip čia jo receptą man atradus ir pagal jį pasigaminus. Bet receptas po kelių metų pats pas mane atkeliavo.

Nuostabus užtepėlė, gal kiek primenantis humusą, tik paruošiama greičiau.

Jums reikės

2 vidutinių baklažanų, apie 450 gr.

 80 gr. tahini pastos,

30 gr. citrinos sulčių ar daugiau pagal skonį,

1 skiltelės česnako ar daugiau pagal skonį,

1 a. š. druskos ar daugiau pagal skonį

pipirų mišinio,

maltos kalendros.

 

Pateikti reikės:

 plokščialapių petražolių arba mėtų.

 1 v.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,

 1/2 a. š. rūkytos paprikos,

 1 v.š. granatų sėklų,

 

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.

Baklažanus perpjaukite per pusę išilgai, minkštimą perpjaukite peiliu ir pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, žiupsneliu druskos ir trupučiu juodųjų pipirų.

Dėkite ir kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite kol baklažanai suminkštės.

Tačiau, lengviausias ir geriausias būdas kepti baklažanus kepsninėje. Kad ir jau baigus kepti Komado.  Baklažanus pradurkite šakute, tada padėkite ant karštos kepsninės grotelių ir uždengę palikite 1 valandai. Visos sklendės turi būti uždarytos.

Išimkite baklažanus leiskite apdegusiems baklažanams atvėsti, tada perskirkite baklažanus  pusiau ir atskirkite visą apdegusią odelę, nubraukdami ją pjaustymo peiliu. Minkštimą sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite su visais kitais priedais. Galite baklažanų masę sutrinti blenderiu.

Pateikite padarę šlapia šakute įspaudus su rūkyta paprika, apiberkite granatų sėklomis ir petražolėmis ar kalendra. Aš tuo metu žalumynų neturėjau, tad padariau tik įspaudus, šlapią desertinę šakutę panarinus į paprikos miltelius ir užspaudus ant užtepėlės.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą