2024 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Sbrisolona su obuoliais

 


Sbrisolona itališkas trupinių pyragas yra tikrai lengvesnis, nei mūsų kepami trupinių pyragai.

Iš kelių itališkų receptų bandžiau padaryti vieną. Tačiau aš jį pati kepu skirtingai, pagal tai, ką sugalvoju į jį įdėti. Kartais dedu obuolių ir razinų ar džiovintų spanguolių, kartais obuolių ir truputį šilauogių. Kartais tik obuolių. Riešutus taip pat keičiu tokius kokių turiu. Kartais naudoju migdolų drožles, kartais kapotus migdolus ar kedro riešutus.

 


Tad ir  jums palieku teisę pasirinkti kiek ko norite dėti į šį pyragą.

Tačiau šis receptas itališkas, be lietuviškų variacijų J))

Jums reikės

300 gr. miltų (galite dėti 250gr. kvietinių miltų ir 50 gr. migdolų miltų),

2 kiaušinių

100- 150 gr. sviesto,

 120- 140 gr. cukraus

 8 gr vanilinio cukraus.

 

įdarui

5 obuolių,

50 gr. migdolų riešutų arba migdolų drožlių,

50 gr. razinų (nebūtina),

½ citrinos žievelės ir citrinos sulčių

2- 3 v.š. abrikosų uogienės (galite kepti ir be jos),

2 v.š. rudojo arba baltojo cukraus,

vanilinio cukraus, (galite berti cinamono arba truputį kardamono).

 


Pirmiausia paruoškite trapią tešlą. Minkštą sviestą sumaišykite su miltais ir cukrumi.

Įmuškite kiaušinius. Suminkykite vienalytę tešlą, suformuokite iš jos rutulį, uždenkite permatoma plėvele ir bent 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su citrinos žievele ir sultimis, bei razinomis.

Apvalią kepimo formą 24/26 cm skersmens, ištepkite riebalais arba įtieskite į ją kepimo popierių. Formos dugną uždenkite puse trapios tešlos, taip pat krašte padarykite nedidelį bortelį. Visą dugną plonai paskleiskite abrikosų uogiene.

Ant uogienės tolygiai paskirstykite obuolius, užberkite likusia tešla, ją smulkindami pirštais nedideliais gabaliukais sukurdami tipišką sutrupėjusią išvaizdą. Užberkite riešutais ir cukrumi.

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 45- 55 minutes, atsargiai, kad per daug neparuduotų.

Iš orkaitės išimkite obuolių sbrisoloną ir leiskite jai truputį atvėsti.

Man šis pyragas skaniausias po dienos ar net dviejų, jei tik jo lieka.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: sudarytas iš kelių itališkų receptų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą