2024 m. rugpjūčio 30 d., penktadienis

Keksas su kefyru aguonomis bei šilauogėmis

 


Tai tikrai nuostabaus skonio, nesaldus, drėgnas keksas. Vietoje šilauogių galite dėti šviežių persikų kubelius (supjaustytus tikrai nedideliais gabaliukais), vyšnias ar avietes. Tik dedant avietes, jos praranda savo spalvą ir truputį jaučiasi kauliukai. Bet aviečių aromatas vis tik yra stipriai jaučiamas. Jei mėgstate saldžiai cukraus kiekį galite padidinti.

Jums reikės

3 kiaušinių,

1 stikl. (pas mane ji 200 ml.) cukraus (pyliau nepilną),

100 gr. sviesto arba aliejaus,

1 stikl. kefyro,

2 stikl. miltų,

1 a.š. vanilinio cukraus,

½ sodos arba 2 a.š. kepimo miltelių,

1stikl. šilauogių ar džiovintų  spanguolių,

1 v.š. aguonų arba 3 v.š. kakavos.


 

Kiaušinius išplakite su cukrumi kol pabals. Sudėkite minkštą sviestą ir dar kartą gerai išplakite.

Įpilkite kefyro (jei naudosite aliejų jį pilkite kartu su kefyru) ir viskas gerai dar kartą išplakite iki vientisos masės.

Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir aguonomis. Dar kartą gerai viską išmaišykite. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite tešlą. Ant viršaus suberkite uogas ar džiovintas spanguoles apvoliotas 1/2 a,š. miltų. Bekepant pačios uogos nuslinks šiek tiek žemyn.

Keksą kepkite iš anksto iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-  50 min. Iškepimo lygį patikrinkite mediniu pagaliuku.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto, tik truputį pakeistas J

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą