2024 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Šalto rūkymo skumbrės ir burokėlių kapotinis

 


Tai receptas kuris mane tikrai nustebino. Ieškojau tobulo derinio, su kuriuo galėčiau sušvelninti  šaltai rūkytos skumbrės ryškų skonį. Ir pasirinkau burokėlius, kurie tinka ne tik prie mėsos, bet yra ir puikus žuvies draugas. Šiai draugystei energijos, bei žvalumo priduoda visada jaunatviškas obuolys ir ramus kepintas svogūnas. Būtent kepintas iki geltonumo- jis suteikia saldaus švelnumo. ‘Vyšnia ant torto’ kaip kokia išpaikusi panelė, norėdama būti ryški, visų iš karto pastebima, tapo gervuogė. Ji apjungė ir užbūrė ne tik savo grožiu sakyčiau gan kaimietišką karštai rūkytą skumbrę, bet pakylėjo visus į aukštesnį gurme lygį.

 Taip, paprasti  produktai deramai sujungti padaro mažus stebuklus jūsų lėkštėje. Pasigaminkite ir  paragaukite, kad tuo galėtumėte įsitikinti patys.

Jums reikės   

1 šalto rūkymo skumbrės

2 vidutinio dydžio virto ar kepto burokėlio,

1 obuolio,

1 nedidelio svogūno,

pipirų mišinio,

trupučio druskos,

dėžutės gervuogių,

trupučio aliejaus,

Keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite iki getonumo svogūną. Suberkite tarkuotus ar pjaustytus burokėlius ir juos taip pat apkepkite. Nepilkite daugiau aliejaus, nes prisiminkite, kad skumbrė yra ir taip riebi žuvis. Tad, aliejus neturėtų tekėti nuo daržovių. Baigiant kepti suberkite kubeliais ar šiaudeliais supjaustytą obuolį. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų. Išmaišykite ir išjunkite kaitrą.

Jei jūsų obuoliai nėra rūgštūs galite išspausti šiek tiek citrinos sulčių. Paragaukite ir nuspręskite, kaip jums yra skaniau.

Kol burokėliai vėsta, išdarinėkite skumbrę. Ir atskyrę ją nuo kaulų bei odos smulkiai sukapokite.

Į konditerinį žiedą sudėkite visiškai atvėsusius burokėlius lengvai juos paspausdami. Ant jų sudėkite kapotą skumbrę. Galiausiais ant viršaus išdėliokite gervuoges. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaltai kelioms valandoms, kad skoniai susijungtų tarpusavyje.

Prieš pateikiant atsargiai nuimkite konditerinį žiedą ir skumbrės kapotinį pateikite papuošę žaliu petražolės ar kalendros lapeliu.


 Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą