2024 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Spalvingos graikiškos bulvių salotos

 

Jums reikės

450 gr. virtų bulvių,

150 gr. fetos sūrio,

3- 5 mažių spalvotųjų pipirų,

1 skardinės žaliųjų alyvuogių su migdolais,

nedidelio mėlynojo svogūno,

 4 v.š. alyvuogių aliejaus,

 0,5 citrinos

1 žiupsnelio druskos

1 a.š. juodųjų kmynų (juodgrūdės) sėklų,

0,5 a.š. maltos kalendros,

0,5 a.š. paprikos miltelių,

3 askaloninių česnakų,

1 plokščialapių petražolių

 

Atvėsusias bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.

Paprikas nuplaukite, išimkite stiebus ir baltas sėklas, supjaustykite smulkiais žiedeliais,

Alyvuoges nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę.

Askaloninius česnakus ir petražoles smulkiai supjaustykite.

Sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais fetos sūrį.

Viską berkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinę druska, pipirais ir keliais citrinos sulčių išspaudimais, laisvai sumaišykite.

Uždenkite maistine plėvele ir leiskite salotoms kalias valandas pabūti šaldytuve, kad skoniai tolygiai pasiskirstytų.


 

Sudėtingumas: paprasta 

Receptas: iš interneto


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą