2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Žuvis marinate


   Kartais vienu metu, be didelio vargo galima pasiruošti du žuvies patiekalus. Tik žuvies tuomet reikėtų truputį daugiau. Dažniausiai aš taip elgiuosi su stintomis. Dalį stintų valgome keptas karštas iš kart, o dalis lieka marinavimui ir pateikiamos kitą dieną.





                                                       Keptos ir marinuotos stintos

  Per šventes, taip pat, kai reikia prigaminti daugiau ir įvairesnių žuvies patiekalų išsikepkite daugiau žuvies. Ir dalį jos užpilkite marinatu. Taip kepti, o po to marinuoti galite bet kokią baltą žuvį.  

 Kaip paprastai kepti žuvį neišsiplėsiu rašydama. Trumpai: išvalytą žuvį supjaustome gabaliukais, apibarstome prieskoniais, užbarstome druska, apvoliojame miltais ir kepame keptuvėje.
 Stintų pjaustyti nereikia, tik jos turi būti išvalytos, be galvų ir vidaus organų. Patogiausia stintas valyti su žirklėmis. Nukerpama galva, perkerpamas pilvas ir išimami viduriai.
Toliau, viskas galioja, kaip ir įprastoms žuvims.


Marinatui reikia:
2 stiklinės vandens,
1 morka,
svogūnas,
petražolių,
jie turite gelteklių šaknų (bet nebūtina)
3 a.š. cukraus,
1/2 a.š. druskos,
kvepiančių ir juodųjų pipirų po 4-5 grūdelius,
lauro lapas,
3 v.š. 9% acto.

    Į verdantį vandenį suberkite supjaustytas daržoves, prieskonius ir cukrų su druska. Kai daržovės bus minkštos suberkite petražoles ir supilkite actą. Marinatui dar kartą užvirus, o po to šiek tiek pravėsus jau galite užpilti ant iškeptos ir sudėtos į indą žuvies. Leiskite bent gerą pusdienį ar per naktį žuviai pasimarinuoti.




 
Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą