2011 m. vasario 22 d., antradienis

Kopūstų salotos

Kopūstų salotų yra be galo daug ir įvairių. Čia pabandysiu aprašyti visas kurias aš dažniausiai gaminu. 

Kopūstų salotos su majonezu 




Sudėtinės dalys: smulkiai pjaustyti kopūstai, krapai, majonezas, druska ir kvepiantys pipirai. 
Jei kam per riebu- majonezą maišykite per pusę su grietine. 

Šios salotos puikiai tinka prie karštų antienos, kiaulienos ir jautienos kepsnių. Ir žinoma, viskas kas su majonezu- puikiai dera prie šaltų mėsos užkandžių.



Kopūstų salotos su morkomis ir aliejumi


                      

Šios salotos buvo labai paplitę sovietmečiu. Ir visai nenuostabu, nes tais amžinojo deficito laikais daržovių pasirinkimas buvo iš tiesų skurdus. 

Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliais pjaustyti kopūstai ir tarkuotos morkos, petražolės.
Užpilas ruošiamas iš citrinos sulčių, cukraus, druskos ir saulėgražų aliejaus. Paragavus užpilą jis turėtų būti saldžai rūgštokas. 

Šios salotos puikiai tinka prie vištienos kepsnių, kiaulienos.



Kopūstų morkų salotos



Tokios pat salotos, kaip prieš tai aprašytos, tik vietoje aliejinio užpilo naudojame majonezą, druską ir kvepiančiuosius pipirus. 
Jos puikia tiks prie šaltų mėsos užkandžių ir keptos paukštienos.


Kopūstų salotos su džiovintais baravykais




Iš tiesų galima sakyti prabangios salotos, taip pat iš tų sovietinių laikų, tik jos būdavo pateikiamos restoranuose ir mūsų virtuvėse sutinkamos labai retai. Tačiau labai skanios ir vertos didelio dėmesio.

Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliais pjaustyti švieži kopūstai sumaišomi su išvirtais ir  šiaudeliais supjaustytais džiovintais baravykais, kurie prieš tai pakepinti su smulkiai pjaustytu svogūnu. Įberiame, jei norime petražolių, pipirų.
Užpilas ruošiamas iš citrinos sulčių, trupučio cukraus, druskos ir saulėgražų aliejaus. Paragavus užpilą jis turėtų būti švelniai rūgštokas. 

Šios salotos puikiai tinka prie vištienos kepsnių, kiaulienos, jautienos. Taip pat šaltų mėsos užkandžių.
Arba pateikite šias salotas su majonezu.


Kopūstų salotos su agurkais ir kukurūzais




Nepaprastai gaivios salotos kurių galima suvalgyti neribotą kiekį.

Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliais pjaustyti švieži kopūstai sumaišomi su šiaudeliais pjaustytais šviežiais agurkais ir konservuotais kukurūzais. Įberiama smulkintų petražolių.
Užpilas ruošiamas iš citrinos sulčių, druskos ir saulėgražų aliejaus. Paragavus užpilą jis turėtų būti vos rūgštokas. 

Šios salotos puikiai tinka prie vištienos kepsnių, kiaulienos, jautienos.


Vasaros kopūstų salotos su pomidorais ir česnaku



Šias salotas ruoškite prieš pat pateikiant, nes pastovėjusios ilgesnį laiką jos nuo sultingo pomidoro pavandenija.

Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliais pjaustyti švieži kopūstai sumaišomi su skiltelėmis pjaustytu pomidoru ir išspaustu česnaku. Įberiama smulkintų petražolių, 
Užpilas ruošiamas iš druskos, šiek tiek pipirų ir saulėgražų aliejaus.

Vengriškos kopūstų salotos

Švieži šiaudeliais pjaustyti kopūstai sumaišomi su taip pat šiaudeliais pjaustyta raudona saldžiaja paprika. Padažas iš trupučio virinto vandens, vyno acto, cukraus ir druskos.  Puikiai tinka prie keptos riebios kiaulienos
Atsiprašau, bet nuotrauką patalpinsiu vėliau :-)
Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. Tavo įrašas labai laiku :) Vakar gaminau pirmąsias, tik dar visąlaik jas paturbinu su svogūnų laiškais. Skanumas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia, o kokiom proporcijom reiktų vengriškoms padažą gaminti? Man savaitgalį vis nesisekė kažkokio skonio išgauti, vyras tik paklausė ar salotos su actu? :D

    AtsakytiPanaikinti