2011 m. vasaris 22 d., antradienis

Kopūstų salotos

Jų tikrai yra be galo daug. Bet dabar aprašysiu kelias pačias paprasčiausias.
Kopūstų salotos su majonezu. Sudėtinės dalys: smulkiai pjaustyti kopūstai, krapai, majonezas, druska ir kvepiantys pipirai. Jei kam per riebu- majonezą maišykite per pusę su grietine. Šios salotos puikiai tinka prie karštų antienos, kiaulienos ir jautienos kepsnių. Ir žinoma, viskas kas su majonezu- puikiai dera prie šaltų mėsos užkandžių.


Kopūstų salotos su morkomis ir aliejumi. Šios salotos buvo labai paplitę sovietmečiu. Na, tada daržovių pasirinkimas buvo iš tiesų skurdus. Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliiais pjaustyti kopūstai ir morkos, petražolės. Užpilas ruošiamas iš citrinos sulčių, cukraus, druskos ir saulėgražų aliejaus. Paragavus užpilą jis turėtų būti saldžai rūgštokas. 
Šios salotos puikiai tinka prie vištienos kepsnių, kiaulienos.


Kopūstų morkų salotos. Tokios pat tik vietoje aliejinio užpilo naudojame majonezą, druską ir kvepiančiuosius pipirus. Puikia tinka prie šaltų mėsos užkandžių, keptos paukštienos.

Vengriškos kopūstų salotos. Švieži šiaudeliais pjaustyti kopūstai sumaišomi su taip pat šiaudeliais pjaustyta raudona saldžiaja paprika. Padažas iš trupučio virinto vandens, vyno acto, cukraus ir druskos.  Puikiai tinka prie keptos riebios kiaulienos
Atsiprašau, bet nuotrauką patalpinsiu vėliau :-)
Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. Tavo įrašas labai laiku :) Vakar gaminau pirmąsias, tik dar visąlaik jas paturbinu su svogūnų laiškais. Skanumas...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalia, o kokiom proporcijom reiktų vengriškoms padažą gaminti? Man savaitgalį vis nesisekė kažkokio skonio išgauti, vyras tik paklausė ar salotos su actu? :D

    AtsakytiPanaikinti