2021 m. vasario 28 d., sekmadienis

Vaisių salotos

 


Kartais kažko norisi saldžiai, bet ne visai saldžiai. Taip pat šios salotos bus kaip desertas, kai tingisi kepti pyragą, o deserto vis tiek reikia. Vaisius naudokite pagal esamą sezoną. Kadangi dabar žiema, tai pagrindą sudaro citrusiniai vaisiai. Vasarą šiam desertui naudokite daugiau uogų, persikų ar abrikosų. 

Jums reikės

I variantas

2 mandarinų,

2 obuolių,

2 kriaušių,

1 banano,

po 150 gr. tamsių ir šviesių vynuogių,

kelių mėtos lapelių,

1 citrinos žievelės ir jos sulčių,

30 gr. rudojo cukraus arba medaus.

Obuolius ir kriaušes supjaustome kubeliais ir užpilame citrinos sultimis, kad vaisiai nepajuoduotų. Mandarinus suskirstome skiltelėmis, o bananus supjaustome griežinėliais. Jei jūsų turimos vynuogės su kauliukais, perpjaukite jas pusiau ir išimkite kauliukus. Užberkite cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Išmaišykite prieš pat dedant į taures.

Jei vietoje cukraus naudosite medų, tai pirmiausia nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir sultyse ištirpinkite medų. Po to jau pjaustykite vaisius.



 II variantas

1 – 2 bananų,

2 kivių,

1 apelsino (suplėšyto segmentų dalimis) arba 2 mandarinų,

½ granato sėklų arba razinų, ar smulkiai pjaustytų datulių,

 1 citrinos sulčių,

30 gr. rudojo cukraus arba medaus.

galite pagardinti tarkuota apelsino žievele ir cinamonu.


Kaip papuošti taures desertui? Paimkite dvi nedideles lėkšteles. Į vieną iš jų įpilkite truputį cukraus, o į kitą truputį likerio. Apverskite tuščią taurę ir įstatykite ją į lėkštelę su likeriu, o po to- į cukrų. Viskas. Jūsų taurė papuoša, dabar atsargiai galite sudėti salotas.

Sudėtingumas: paprasta

Receptai: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą