2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Veršienos Ossobuco

 
 
Arba paprasčiau- troškinta veršienos karka. Tačiau, ta karka turi būti supjaustyta griežinėliais su visu kaulu. Tokios veršienos ieškokite prekybos centruose. Nors turguose veršienos karkų yra, tačiau mėsininkai jums jas tik sukapos, o kapojant sutrupinami kaulai. Ir tuomet gaunasi trupintų kaulų ir mėsos mišinys, kuris nieko bendro neturi su skanuoju Ossobuco.
 Taigi, kai tik kada parduotuvėse rasite veršienos paruoštos Ossobuco troškiniui- nusipirkite. Lietuvoje ši veršiena būna plastikinėje pakuotėje.
 
Jums reikės
apie 1 kg. veršienos karkos su kaulais,
1 svogūnas,
1 morka,
2 -3 česnako skiltelės,
mairūno, muskato riešuto,
druskos ir pipirų,
1 v.š. miltų,
2 v.š. sviesto ar alyvuogių aliejaus,
po vieną skustuko juostelę apelsino ir citrinos žievelių,
1 v.š. pomidorų padažo,
taurė balto vyno.
 
   Smulkiai supjaustytas svogūnas ir česnakas pakepinami su puse sviesto kol tampa permatomi. Suberiamos morkos ir dar truputį pakepama. Tuomet viskas supilama į troškinimo indą.
   Kol svogūnai kepa, mėsa nuplaunama ir apbarstoma pipirais, mairūnu ir druska. Vėliau apvoliojama miltuose ir apkepama iš abiejų pusių keptuvėje su likusiu sviestu. Ji taip pat susdedama į kepimo indą. Ten pat sudedamos susmulkintos apelsino ir citrinos žievelės.  Viskas užpilama trupučiu verdančio vandens ir troškinama iki 200 C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa tampa minkšta. Jei reikia, vandens kiekis vis papildomas. Tačiau vanduo neturi apsemti visos mėsos.
   Kai mėsa tampa minkšta supilamas vynas ir pomidorų padažas. Įberiama muskato riešuto ir dar kelias minutes partoškinama, kad iš vyno išgaruotų alkoholis.
  Skaniausia Ossobuco su naminiais arba tagliatelle makaronais.
 


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygos "Virtuvės džiaugsmai"  

2 komentarai:

  1. Kartą bandžiau turguje paprašyti, kad sukapotų veršienos kulninę, tai kaip parašei taip ir gavosi. Kaulas sutrupėjo ir beliko tik troškinį pasigaminti, vietoj Ossobuco:) Labai skaniai atrodo, nors ir po švenčių atrodo niekada nebeišalksiu, bet seilės jau kaupiasi:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir man pačiai taip buvo, tad parašiau iš savo patirties :-))) Ir aš tuomet tik troškinį "ossobuco" stiliumi gaminau, bet gavosi ne tai... Troškinta mėsa su kaulu kažkokį kitokį skonį suteikia.
    Odeta, aš per šventes stengiuosi nepersivalgyti. Visko į lėkštes deduosi tik po truputį. Net stengiuosi nemaišyti maisto. Jei lėkštėje žuvis, tai tik žuvis, mėsą valgau tik po kurio laiko. Ir tai "prisilesu" per daug :-)))) Po Naujųjų valgysiu salotas :-))))

    AtsakytiPanaikinti