2022 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Skarelės su obuoliais

 


Tai mano mamos receptas. Labai paprastas vos su keliais sudėtiniais produktais, tačiau nenuviliantis savo skoniu.

Jums reikės:

200 gr. riebios 9% varškės,

200 gr. sviesto,

250 gr. miltų,

trupučio druskos,

kelių obuolių,

1 v.š. cukraus,

1 a.š. cinamono,

1- 2 v.š. grietinėlės ar pieno,

cukraus  pudros apibarstymui.

 

Šaltą sviestą sukapokite peiliu ir sumaišykite su miltais. Įberkite truputį druskos. Trinkite rankomis, kad neliktų sviesto gabaliukų. Tuomet sudėkite varškę ir suminkykite tešlą ir kelioms valandoms palikite šaldytuve.

Jei naudosite kombainą, tai procesas bus daug lengvesnis. Sviestą sukapokite į keletą dalių ir visus produktus sumeskite į kombainą. Suminkytą tešlą atšaldykite.

Nuplautus obuolius supjaustykite 2 cm. dydžio skiltelėmis. Apibėrę cukrumi ir cinamonu gerai išmaišykite.

Atšaldytą tešlą kočiokite 3 mm. storiu ir supjaustykite apie 6- 8 cm. kvadratėliais. Į kiekvieną tešlos kvadratėlio centrą dėkite po obuolio skiltelę, užlenkite kraštus ir paspauskite, kad kraštai susijungtų.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite skareles.

Grietinėlę ar pieną supilkite į indą kuriame buvo obuoliai ir konditeriniu teptuku aptepkite kiekvieną skarelę.

Kepkite prieš tai įkaitintoje iki 180C orkaitėje  apie 20- 25 min.

Atvėsusias skareles apiberkite cukraus pudra.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš mano mamos užrašų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą