2022 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Tinginių terinas iš kalakutienos

 


Įvairūs terinai labai populiarūs Prancūzijoje. Tačiau, kad ir kaip skambėtų įmantriai šis žodis, pats patiekalas labai paprastas, žemiškas ir puikiai tinkantis šiam taupumo laikotarpiui.

Prancūzai taip pat žmonės ir nežiūrint jų garsios didikais persisunkusios labai senos istorijos, jų virtuvėje pilna kaimiškų sočių patiekalų. Niekas neišmetama ir viskas sunaudojama.

Bet grįžkime prie terinų. Jei išsireikšti lietuviškai, tai būtų „a la šaltiena“ ar „a la mėsa vos juntamuose drebučiuose“.

Tačiau aš šį kartą teriną gaminau daug paprasčiau. 

Jums reikės

Lygiomis dalimis arba

Po 400 gr. šviežių paukštienos kepenėlių ir 400 gr. mėsos likučio (likusios anties, kalakuto, vištienos kulšelės ar lėtai keptos mėsos gabalėlio). Vienintelė sąlyga- mėsa neturi būti sausa.

1 svogūno,

2 česnako skiltelių,

1- 2 v.š. lydyto sviesto,

pipirų mišinio,

druskos,

jei norite- šiek tiek vyno (visai nesvarbu koks) ar konjako,

čiobrelių, raudonėlių,

1 a.š. želatinos

 

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu virinto karšto vandens ir išmaišę leiskite jai tirpti.

Svogūną ir česnaką supjaustykite ir apkepkite lydytame svieste. Sudėkite supjaustytas kepenėles ir jas iškepkite vis pamaišydami. Sudėkite susmulkintą (suplėšytą ar supjaustytą) mėsą, įpilkite vyną, šiek tiek sultinio likusio nuo keptos mėsos, supilkite vyną ir viską užvirinkite. Įberkite prieskonius, jei reikia druskos. Viską patroškinkite keptuvėje keletą minučių (skysčio keptuvėje neturi likti daug).

Išjunkite kaitrą ir kai nustos mėsa burbuliuoti supilkite želatiną. Išmaišykite viską ir supilkite į indą, kad sustingtų.

Jei norite, galite prieš pilantį į indą viską sutrinti blenderiu.

Jei norite galite kepenėles kepinti kartu su trupučiu morkų, saliero, cukinijos, grybų. 



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą