2022 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Šiltos krevetės ‘a la province’ ir ‘spanish’ stiliumi

 


Labai lengvai paruošiamas tobulas užkandis. Jei krevečių paruošite didesnį kiekį, tai jau ir visa vakarienė bus. Tik nusipirkite daugiau prancūziško ar ispaniškojo batono, nes jo prireiks valgant padažo likučius J)))

O dabar tie du paprasti receptai skirtas dviems asmenims. Belieka pasigaminti ir nuspręsti, kuriuo būdu paruoštos krevetės skanesnės.



Jums reikės

300 gr. šaldytų didžiųjų tigrinių krevečių (virtos, be kiautų, su uodegėlėmis),

1 nedidelio svogūno,

 2-3 česnako skiltelių,

1 labai didelio pomidoro,

alyvuogių aliejaus,

1 a.š. sviesto

¼ taurės balto vyno,

petražolių,

maltų pipirų mišinio,

druskos.

Atitirpinkite palikdami jas šaldytuve per naktį, arba kambario temperatūroje palikdami kelioms valandoms. Vėliau krevetes nuplaukite. Leiskite vandeniui pilnai nutekėti.

  Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepkite alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinyje kol jie taps skaidrūs, bet nepageltonuos. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytus  pomidorus ir juos apkepkite. Supilkite vyną, sudėkite krevetes,užberkite druskos, pipirų.  Viską troškinkite vis pamaišant apie 3 min.

Prieš baigiant troškinti suberkite supjaustytas petražoles.

Pateikite su prancūzišku batonu.

Pastaba: taip paruoštas tik mažas krevetes jūs galite pateikti su virtais tagliatelle tipo makaronais.

 

Gambas al Ajillo



O dabar galime keltis į Ispaniją ir krevetes pasigaminti, taip kaip jas ruošia ispanai.

Jums reikės

300 gr. šaldytų didžiųjų tigrinių krevečių (virtos, be kiautų, su uodegėlėmis),

1 nedidelio svogūno,

 2-3 česnako skiltelių,

alyvuogių aliejaus,

¼ taurės balto vyno,

petražolių,

truputis citrinos,

maltų pipirų mišinio,

druskos.

Krevetės ruošiamos taip pat kaip ir pirmuoju variantu. Tik vietoje pomidorų dedama daugiau petražolių ir pabaigoje išspaudžiama šiek tiek citrinos sulčių.

Žinoma, pateikite su ispaniška duonele. Tai kažkas tarpinio tarp italų ciabatos ir prancūziško batono.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptai: iš restoranų Prancūzijoje  ir Ispanijoje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą