2022 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Silkė su salotų aliejiniu užpilu ir avokadais

 


Rugpjūčio mėn. teko daug keliauti po Skandinavijos šalis, Estiją. Visur mus lydėjo jų silkės. Rūkytos, keptos, mirkstančios marinate ar majoneze. Ir jau prisiragavus atrodydavo, kad silkių degustacijos nebebus iki pat Šv. Kalėdų, bet praėjus kelioms dienoms mes vėl grįždavome prie silkių. Na, nejau eisi valgyti kažkokios picos, nors ją kepė tikras italas, mūsų draugas, bet mes paslapčia jam nesakydamos pėdinome vis tų silkių. Picų gali pavalgyti visur, bet rūkytų ar keptų silkių tik Skandinavijoje.

Žinoma lauktuvės į namus buvo silkės.

O dabar receptas, visiškai ne Skandinaviškai paruoštos Matjes silkės.

Trys variantai vienoje lėkštėje iš kirvio ir koto, nes labai jau tingėjosi kažką įmantraus ruošti. Virtuvėje buvo pusė nulupto svogūno, avokadas taip pat jau prašėsi būti kuo greičiau suvalgomas. Kažkur šaldytuvo kamputyje buvo užsilikęs stiklainėlis su ant dugno likusiu salotų padažu. Tad, iš tų likučių gavosi tobula silkė.

Jums reikės

4 nedidelių Matjes silkės puselių,

1 avokado,

¼ saldus svogūno,

1 a.š. kaparėlių.

1 a.š. marinuotų agurkų (naudojau su ciberžole marinuotus),

rausvų pipirų.

3- 4 v.š. salotų padažo  (alyvuogių aliejus- citrinos sultys- garstyčios- medus- druska- pipirai)

 

Supjaustykite silkes 2- 3 cm. gabaliukais ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus suberkite smulkintą avokadą, bei svogūną. Vienoje pusėje berkite rausvus pipirus, per vidurį kapotus marinuotus agurkus, o iš kito šono- kaparėlius.

Viską užpilkite salotų padažu.

Skanaus!

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą