2022 m. rugsėjo 17 d., šeštadienis

Morkų pyragas su šokolado lašeliais ir apelsinų cukatais

                                

Šiuo nauju receptu morkų pyrago receptu esu labai patenkinta. Viskas dera tobulai- morkos, nedaug šokolado pyrago viduje ir išorėje ir apelsinų cukatai.

Jums reikės

275 gr. jau sutarkuotų morkų,

5 kiaušinių,

100 gr. sviesto (kambario temperatūros),

250 gr. cukraus,

250 gr. miltų,

2 a. š. kepimo miltelių,

trupučio druskos,

1 a. š. obuolių pyrago arba meduolių prieskonių,

100- 200 gr. grūstų lazdyno riešutų,

100 gr. apelsinų cukatų arba ½ apelsino tarkuotos žievelės,

75 gr. birių šokolado lašų (naudojau juodąjį),

2 v. š. romo.

 

Gaistui

100 gr. juodojo ir baltojo šokolado glajaus ( 1 pokelis DR. OETKER)

 


Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standumo (kad nekristų iš indo).

Kiaušinių trynius, sviestą ir cukrų plakite kol masė pabals. Sudėkite morkas, cukatus, supilkite romą ir viską dar kartą išmaišykite.

Į miltus suberkite kepimo miltelius, prieskonius, riešutus ir šokolado lašus. Išmaišykite.

Miltų mišinį labai gerai sumaišykite su morkų- kiaušinių plakiniu iki vientisos masės.

Per tris kartus sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai juos šaukšto ar mentelės pagalba įmaišykite į tešlą.

Pyragą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą ar sviestu išteptą 26 cm. skersmens torto ar kekso formą. Pyragą kepkite iš anksto įkaitintoje iki 190C orkaitėje apie 50- 60 min.

Ar pyragas iškepė tikrinkite mediniu pagaliuku.

Pravėsusį pyragą iš viso maišelio apliekite karštu šokoladiniu glajumi.

 

Sudėtingumas: tikrai nėra sudėtinga, tik neišsigąskite per daug smulkaus gamybos aprašymo.

Receptas: iš knygos ‚Didžioji kepinių knyga‘

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą