Yra du
receptai, kai virdama bulves visada planuoju jų išvirti daugiau, kad pagaminti
švilpikus arba lietinius su bulvių koše.
Šie
lietiniai man skaniausi su iki geltonumo kepintais svogūnais ir traškia
šonine, o mano vyrui su grietinės ir radonųjų (tikrų) ikrų padažu. O jums teks
patiems apsispręsti, kaip jums bus skaniau. Lietinius kepu kaip visuomet pagal
tą patį receptą. Bet, kad nereiktų jums ieškoti to
lietinių recepto, tai primenu.
Lietiniams
( 9 vnt.) reikės:
3 kiaušinių
(didelių),
0.5 l.
pieno,
150 gr.
miltų,
1a.š.
cukraus
truputis
druskos,
lydyto
sviesto ar aliejaus blynų kepimui.
Įdarui
2 saujų
bulvių košės,
1 -2
kiaušinių,
trupučio druskos.
Padažui
Šalto rūkymo
šoninės,
1 svogūno,
Arba
riebios 45
% Dvaro grietinės,
raudonųjų
ikrų.
Į vakarykštę
bulvių košę įmaišome suplaktą su druska kiaušinį. Dedame įdaro ant lietinio ir
susukame blynelį. Apkepame gerai iš abiejų pusių. Jei blynelių kepsite daug,
galite juos kepti orkaitėje įtiesę kepimo popierų ir užbėrę lydyto sviesto
gabalėlių. Kepant orkaitėje įkaitintoje iki 180 C. vieną kartą blynelius reikia apvesti.
Kol
blyneliai kepa-
I var. kitoje keptuvėje pakepinkite šoninės
juosteles ir kai jos gerai apkeps padėkite į lėkštę. Į keptuvę įdėkite sviesto
ir gerai (iki geltonumo) pakepkite plunksnelėmis pjaustytus svogūnus. Pateikite su keptais lietiniais.
II var. grietinę ištirpinkite nedideliame puode ir supilkite į padažinę. Į ją įdėkite kelis šaukštelius raudonos ikros ir gerai išmaišykite.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: sugalvotas pačios
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą