2021 m. vasario 15 d., pirmadienis

Lietiniai su bulvių koše

 

                                

Yra du receptai, kai virdama bulves visada planuoju jų išvirti daugiau, kad pagaminti švilpikus arba lietinius su bulvių koše.

Šie lietiniai man skaniausi su iki geltonumo kepintais svogūnais ir traškia šonine, o mano vyrui su grietinės ir radonųjų (tikrų) ikrų padažu. O jums teks patiems apsispręsti, kaip jums bus skaniau. Lietinius kepu kaip visuomet pagal tą patį receptą. Bet, kad nereiktų jums ieškoti to lietinių recepto, tai primenu.

Lietiniams ( 9 vnt.) reikės:

3 kiaušinių (didelių),

0.5 l. pieno,

150 gr. miltų,

1a.š. cukraus

truputis druskos,

lydyto sviesto ar aliejaus blynų kepimui.

 

Įdarui

2 saujų bulvių košės,

1 -2 kiaušinių,

trupučio druskos.

 

Padažui

Šalto rūkymo šoninės,

1 svogūno,

Arba

riebios 45 % Dvaro grietinės,

raudonųjų ikrų.



Į vakarykštę bulvių košę įmaišome suplaktą su druska kiaušinį. Dedame įdaro ant lietinio ir susukame blynelį. Apkepame gerai iš abiejų pusių. Jei blynelių kepsite daug, galite juos kepti orkaitėje įtiesę kepimo popierų ir užbėrę lydyto sviesto gabalėlių. Kepant orkaitėje įkaitintoje iki 180 C. vieną kartą blynelius reikia apvesti.

Kol blyneliai kepa-

 I var. kitoje keptuvėje pakepinkite šoninės juosteles ir kai jos gerai apkeps padėkite į lėkštę. Į keptuvę įdėkite sviesto ir gerai (iki geltonumo) pakepkite plunksnelėmis pjaustytus svogūnus. Pateikite su keptais lietiniais.

II var. grietinę ištirpinkite nedideliame puode ir supilkite į padažinę. Į ją įdėkite kelis šaukštelius raudonos ikros ir gerai išmaišykite.


Sudėtingumas: vidutinis 

Receptas: sugalvotas pačios  




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą