2021 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Konservuoto tuno salotos "Tunas patale"

 


Dar viena mišrainė su konservuotu tunu arba su bet kokia kita konservuota žuvimi. Ir nors receptas panašus kaip, kad tai būtų „Silkė patale“, skonis bus daug švelnesnis nei gaminant su silke.

Sudėtinės dalys taip pat šiek tiek skirsis.

Jums reikės

1  skardinės tuno arba bet kokios kitos konservuotos žuvies (lašišos, sairos)

2 virtų bulvių (vidutinio dydžio,)

1 virto burokėlio,

1 rausvojo svogūno, šaloto arba poro,

2 marinuotų agurkų,

 3 virtų kiaušinių,

majonezo,

druskos,

pipirų,

krapų.

  Bulves, burokėlius ir agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Kiaušinį taip pat smulkiai supjaustykite ar sutarkuokite. Jei konservuota žuvis yra savo sultyse, tai tas sultis nupilkite. Jei aliejuje, bent jau tuną sutrinkite šakute kartu su aliejumi. Jei aliejaus yra labai daug, dalį jo- nupilkite.

Visas daržoves dėkite sluoksniais, lengvai jas paspausdami ir pertepdami labai plonu majonezo sluoksniu. Bulvės, burokėliai, svogūnai, žuvis, kiaušiniai ir galiausiai krapai. Tarp kai kurių sluoksnių užberkite šiek tiek pipirų ir labai nedaug druskos.

 Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad skoniai susijungtų. Galite mišrainę palikti šaldytuve per naktį.


                       

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą