Žinoma
galėčiau parašyti skambiau, kad tai salotos, bet laikausi savo seno požiūrio,
kad salotos yra žaluma ir dar termiškai neapdorota. O mišrainė, tai jau virtų
daržovių mix’as.
Šį kartą klasikinė Mimoza
Jums reikės
1 skardinės tuno arba bet kokios kitos
konservuotos žuvies (lašišos, sairos)
2 virtų bulvių
(vidutinio dydžio,)
3 virtų kiaušinių,
2 virtų morkų,
1 rausvojo
svogūno, šaloto arba poro,
80 gr.
fermentinio sūrio,
majonezo,
druskos,
pipirų.
Bulves,
morkas supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuokite "burokine" tarka.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Kiaušinio baltymus taip pat smulkiai
supjaustykite, o trynį sutrinkite. Jei konservuota žuvis yra savo sultyse, tai
tas sultis nupilkite. Jei aliejuje, bent jau tuną sutrinkite šakute kartu su
aliejumi. Jei aliejaus yra labai daug, jį paprasčiausiai nupilkite.
Visas
daržoves dėkite sluoksniais, lengvai jas paspausdami. Bulvės, žuvis, svogūnai,
morkos, kiaušinio baltymas, sūris ir galiausiai kiaušinio trynys. Jei žuvis buvo
aliejuje pirmojo sluoksnio tarp bulvių ir žuvies nereikia pertepti majonezu.
Jei savo sultyse- pertepate labai plonai majonezu visus sluoksnius. Tarp kai
kurių sluoksnių užberiate šiek tiek pipirų. Tarp morkų ir kiaušinių- druskos.
Padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad
skoniai susijungtų. Galite mišrainę palikti šaldytuve per naktį.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą