2011 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Mėsa įdaryta paprika


  Paprikas geriausia naudoti tokias, kad jų forma nebūtų suplota. Na, ir geriausia, kad jos būtų panašaus dydžio.

mėsos faršui:
bet kokios mėsos malimui. Tinka paukštiena, veršiena, kiauliena. Kiaulieną galite maišyti su dalimi jautienos.
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
truputis avižinių dribsnių ar virtų ryžių,
lydyto sviesto arba aliejaus,
druskos, pipirų,
grietinėlės arba pieno.

padažui:
2-3 v.š. riebios grietinės ar grietinėlės,
1-2 v.š. pomidorų padažo,
1/2 a.š.miltų,
džiovintų bazilikų.

  Suberkite avižinius dribsnius ir užpilkite juos grietinėle. Jei naudosite apvirtus ryžus (čia kaip kas mėgsta) to daryti nereika.  Susmulkintą svogūną pakepinkite kol jis taps skaidrus, atvėsinkite ir sumaišykite su faršu. Įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Sudėkite išmirkusius dribsnius ar apvirtus ryžius. Įpilkite šiek tiek vandens ir viską labai gerai išminkykite. Papriką nuplaukite. Ją perpjauti jūs galite dviem būdais: per pusę (kaip nuotraukoje) ir galite nupjauti tik viršūnėlę su koteliu. Išimkite iš vidaus visas sėklides ir iškratykite ten užsilikusias sėklas. Įdarykite paprikas faršu. Į uždengiamą kepimo indą, įpylę truputį verdančio vandens sudėkite įdarytas paprikas. Kepimo indą galite uždengti ir folija. Kepkite prieš tai įkaitintoje iki 190C orkaitėje apie 45 min. 
  Baigiant kepti atskirame inde sumaišykite grietinę ar grietinėlę su trupučiu miltų, įdėkite pomidorių padažo ir džiovinto baziliko. Išmaišykite. Įpilkite dar karšto padažo nuo troškinamų paprikų ir viską gerai permaišykite. Šį mišinį išpilkite ant paprikų ir leiskite jam dar užvirti.



  Tačiau jei siekiate tobulybės padaže, teks elgtis truputį kitaip. Grietinę ir visa ką su ja reikia maišyti, išmaišykite nedideliame kaitinimo puodelyje. Ištroškintas paprikas atsargiai išimkite iš kepimo indo ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Dėkite ją atgal į orkaitę, kad patiekalas neatšaltų. O likusį nuo troškinimo skystį perkoškite per sietelį iš karto pildami į grietinės- pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite ir ant nedidelės kaitros pakaitinkite kol užvirs. Paragaukite ar užtenka druskos ir džiovinto baziliko. Gal būt reikėtų labai mažo žiupsnelio cukraus. Čia tam atvejui, jei naudojote grietinę, o ne grietinėlę. Padažą pateikite atskiroje padažinėje. 
  Dar truputis žodžių apie baziliką. Jei visada perkate džiovintą baziliką, tai šios dalies jau galite neskaityti. Noriu parašyti tiems, kas patys jį ruošiasi džiovinti. Džiovinimui geriausia tinka siauralapiai bordo spalvos bazilikai. Jų kvapas ir skonis truputį kitos. Tad, padažams, su grietine ir pomidorų padažu, džiovintas bazilikas labai tinkamas variantas.

Sudėtingumas: vidutinis  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą