2012 m. gruodžio 23 d., sekmadienis

Karkos vyniotinis

   
Iš kiaulės karkos galima padaryti labai paprastą naturalų vyniotinį, o tiksliau- slėgtainį.

1 nedidelė kiaulės karka,
1 morka,
1 svogūnas,
1/4 saliero šaknies,
po 5 kvepiančių ir juodųjų pipirų grūdelius,
petražolių, gelsvių,
pipirų ar kitokių jūsų mėgstamų mėsos prieskonių, jei norite kmynų,
druskos.
   Pasirinkite tokio dydžio karką, kad tilptų jums į puodą arba paprašykite mėsininko, kad ją perkirstų pusiau. Į verdantį vandenį sudėkite karką, prieskonines daržoves ir pipirų grūdelius. Jei karką virsite paprastame puode pipirų grūdelius berkite jau po to, kai nugraibysite virimo pradžioje atsiradusias putas. Paprastame puode karką reikėtų virti kelias valandas, greitpuodyje- 1 val.
  Kai mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo  išimkite ją. Nukauluokite ir nuimkite odą. Į polietileno maišelį skirtą  šaldymui sumeskite visus mėsos gabaliukus, apiberkite juos pipirais ir kmynais ar jums patinkančiais mėsos prieskoniais ir išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos. Paskirstykite mėsos gabaliukus tolygiai  ant maišelio dugno ir užlenkite maišelį. Tiksliau suvyniokite maišelį kaip kokį pailgą lietinį ir padėkite šaltai. Jei turite galimybę- visą maišelį galite lengvai paslėgti. 
   Pilnai atšalusį slėgtainį prakirpę ir nuėmę maišelį supjaustykite. 
Sudėtingumas: paprasta

1 komentaras:

  1. Dalia, bet Tu ir šaunuolė, liežuvis ( nuo jo svaigstu tiesiogine prasme), o dar ir vyniotinis karkos. Aš kiaulienos nevalgau, bet vis tiek tokia netinginė, kad net pavydžiu:)) Su šventėmis ir linkiu: sveikatos, laimės, vidinės ramybės ir tokių pat nerealių patiekalų bloge ir ne tik. O mes per Kalėdas austres ir kitas jūros gėrybes valgėme:)))

    AtsakytiPanaikinti