2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Lašišos tartaras


  Kelios šios dienos buvo skirtos rožių ir orchidėjų seminarams. Tad, nors ir gamindavau, kaip įprasta pusryčius bei vakarienę, rašyti apie tai nebelikdavo laiko. Dar buvo šiek tiek kepama kepinių iš jūsų mielieji tinklaraštininkai blog'ų. Bet apie tai rytoj.  
   Receptas visiems tiems, kas mėgstate žalią žuvį. O, kad tikrai nebijotumėte išbandyti ir nenusivilti, išsiklausinėkite savo parduotuvėje kada jiems vežama šviežia žuvis. Arba jei nedrįstate klausinėti- pažiūrėkite žuvies galiojimo datą (koks nedidelis baltas lapelis su data ant mėlyno plastikinio užrašo, su žuvies pavadinimu ir kaina, viršuje būna užklijuotas).
Jums reikės
400 gr. šviežios lašišos,
1/3 svogūno,
3 a.š. marinuotų kaparėlių,
šiek tiek krapų,
pipirų mišinio, druskos,
rukolos lapelių,
Padažui:
truputį plakamos grietinėlės,
2-3 v.š. majonezo,
truputį wasabi krienų.

   Lašišą nuplaukite, nusausinkite ir atskirkite nuo odos. Supjaustykite mažais kubeliais. Svogūno puselę nulupkite ir taip pat susmilkinkite. Dubenėlyje sumaišykite lašišos gabalėlius su svogūnais, smulkintais krapais ir marinuotais kaparėliais (be ten esančio skysčio). Įberkite druskos ir pipirų. Viską permaišykite. Į nedidelius indelius sudėkite vis paspausdami lašišos masės ir išlyginę kiekvieno indelio paviršių uždenkite maistine plėvele. Įdėkite į šaldytuvą ir jau po pusvalandžio galite pateikti. Nuimkite maistinę plėvelę ir apvertę virš lėkštės indelius atsargiai pakabinę peilio galu išimkite tartarą. Pateikite su rukola ir aštroku majonezo- grietinėlės padažu.
   Padažui sumaišykite wasabi miltelius su šlakeliu  šilto virinto vandens. Šią pastą sumaišykite su majonezu ir grietinėle. Padažas turi būti vidutinio tirštumo.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: orginalas visose "Pizza Jazz" restoranuose  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą