2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Rūkytos žuvies mišrainė

   Ne, ne salotos- nors salotos man skamba kur kas rimčiau, nei mišrainė. Bet salotos- tai žali salotų lapai ir dar kokios nors žalios ar virtos daržovės. O mišrainė- tai "pamakaluoti" produktai, kuriose nėra jokių salotų lapų. 
Šį kartą aprašysiu paprastą, greitai paruošiamą ir skanią mišrainę. O kadangi ją galima sumaišyti ir su majonezu, ir su aliejumi tai abu variantus- jau aprašiau. Matote, kaip greitai :-))). Ji taip greitai ir ruošiama.

Jums reikės:
karšto rūkymo žuvies (man skaniausia su ešeriu, bet nieko ir su jūros lydeka),
1 svogūno galvutė,
1 obuolys,
konservuotų žirnelių,
5 pipirų mišinio,
svogūno laiškų, krapų,
aliejaus arba majonezo.
 
Pakepkite susmulkintą svogūną ant aliejaus, kol truputį pagels. Palikite atvėsti. Išdarinėkite rūkytą žuvį, plėšykite ją gabalėliais ir dėkite į salotinę. Suberkite žirnelius (be skysčio), sudėkite kubeliais supjaustytą obuolį ir kepintus svogūnus. Supjaustykite svogūno laiškus, krapus ir taip pat sudėkite į salotinę. Paskaninkite pipirais. Druskos į šias salotas tikrai nereikia, nes žuvis dažnai būna ir taip sūroka. O dabar, jau jums rinktis su kuo šiandiena norite jas valgyti- su majonezu ar aliejumi?

Jei salotas gaminsite su majonezu, stenkitės nepilti  likusio nuo kepintų svogūnų aliejaus. Skanaus!
Sudėtingumas: lengva

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą