2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Starkis su kaparėliais ir citrina


apie 800 gr. starkio file,
2 cm. imbiero šaknies,
1 a.š. kario miltelių (galite naudoti jums įprastus prieskonius žuviai),
2- 4 v. š. miltų,
3 v.š. lydyto sviesto,
1/2 citrinos,
4 v.š. kaparėlių,
2- 4 v.š. lygialapių petražolių,
pipirų, druskos.
   Užkaiskite bulves. Tiksliau užvirkite vandenį, įberkite druskos ir jau į verdantį- sudėkite bulves. Taip išsaugosite bent dalį vitaminų esančių bulvėse. Kol bulvės verda, žuvies file nuplaukite, nusausinkite ir supjaustę norimo dydžio gabalėliais, užbarstykite kariu, ar jums patinkančiais žuvies prieskoniais, druska. Ir taip, ir kitaip bus skanu. Bet tik nemaišykite abiejų prieskonių. Nuplaukite citriną su ūkišku muilu po karšto vandens srove ir nulupę odelę, be baltos jos dalies, supjaustykite labai siauromis juostelėmis. Dar nulupkite baltą dalį ir nuo citrinos ir supjaustykite ją labai nedidelias kvadratėliais. Naudokite tik pusę ctrinos, o odelės 1/4 dalį.
   Žuvį pavoliokite miltuose ir  keptuvėje ištirpinę 2,5  v.š. lydyto sviesto iškepkite. Iškepusią žuvį sudėkite į indą, o į keptuvę suberkite kaparėlius, citriną, 3 v.š. petražolių, pipirų. Įpilkite šiek tiek balto vyno (vietoje vyno galite įpilti labai nedaug vandens, bet su vynu skaniau) ir užvirinkite. Padažą galite pateikti atskirai padažinėje, galite iškart užpilti ant žuvies.
   Pateikite su virtomis bulvėmis, kurias kai išvirs- truputį "pasmožinkite". T.y. nupylus vandenį įdėkite 1/2 v.š. sviesto ir 1 v.š. smulkintų petražolių. Pakaitinkite kelias minutes.
Sudėtingumas: nieko sudėtingo
Receptas iš knygos: "Valgiai visai Šeimai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą