2011 m. sausio 6 d., ketvirtadienis

Normandiškas avienos troškinys

Tai nuostabaus skonio sotus troškinys. Bet kaip ir dera prancūziškam skoniui nėra sunkus. Gaivumą suteikia ant troškinio viršaus esantys obuoliai. Kai pirmą kartą gaminau šį patiekalą man bulvių ir obuolių derinys iš tiesų atrodė "ne kaip". Tad jų dėjau nedaug ir niekam apie tai net nesakiau. Paragavusi prisipažinau, kad ant bulvių uždėta šiek tiek obuolių. Dabar, kai tik darau šį troškinį visi mane perspėja, kad tik obuolių nepagailėčiau. Taigi, dabar aš jų dedu beveik tiek kiek ir bulvių. Bet jei jums tai atrodys  per daug drąstiška- dėkite mažiau.

Jums reikės:
avienos mentės,
svogūno,
poro,
morkos,
sidro,
bulvių,
obuolių (rūgštesnių),
aliejaus,
čiobrelių, pipirų mišinio, druskos. 
 Avienos mentę supjaustykite gabaliukais ir marinuokite su prieskoniais sausai per naktį. Svogūną, porą ir morkas supjaustykite, pakepinkite nedideliame aliejaus kiekyje ir dėkite į kepimo indą. Pakepinkite avieną iš visų pusių ir dėkite ant daržovių. Įpilkite sauso sidro. (Kartą aš jo neturėjau, tad pyliau Sherry medium, ir visai gerai viskas gavosi.) Nuluptas bulves supjautykite labai plonais griežinėliais ir užklokite jais mėsą. Užbarstykite druskos. Ant viršaus supjaustykite nuluptą obuolį griežinėliais ir uždenkite jais bulves. Aliuminio foliją ištepkite aliejumi ir, ta išteptąja puse, gerai uždenkite kepimo indą. Kepkite orkaitėje 1,5-2 val. 200C temperatūroje.

Vietoje poro galite dėti daugiau svogūno, galite svogūną kepinti kartu su česnaku ir rūkyta šonine. Rūkyti lašinukai tiks jei patiekalą gaminsite iš jautienos, ji liesnė, tad su lašinukais tikrai bus skaniau.
Sudėtingumas: vidutinis

4 komentarai:

  1. koks gardumynas... gal ne su aviena, bet su jautiena tikrai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad su jautiena turėtų būti irgi neblogai. Lašinukų ar rūkytos šoninės gali ir nedėti. Jei nebus sunku parašyk kaip gausis :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puiki mintis bulves maišyti su obuoliais:) Dievinu Prancūziją ir jos virtuvę:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man šis derinys buvo labai keistas. Nors esu valgių knygose užtikusi tokių derinių receptų, čia jį išbandžiau pirmą kartą. Ir likau sužavėta :-)

    AtsakytiPanaikinti