2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Fasulas- baltųjų pupelių salotos (Bulgarija)





1 indelis konservuotų baltų pupelių (240g),
1 didelis svogūnas,
2 v.š. pomidorų padažo ("Daumantų"),
čiobrelių ir raudonėlių,
5 pipirų mišinio,
aliejaus ir truputis sviesto, 
gabalėlis aštraus pipiro ir skiltelė česnako (tiems kas mėgsta aštriau).




Paprasčiausia yra naudoti konsevuotas "Karališkas pupeles", bet galite ir patys išsivirti baltas pupeles. Tik tada užtruksite kiek ilgiau, nes jas reikėtų per naktį pamirkyti šaltame vandenyje ir tik tada virti.
O toliau viskas gan grieta ir paprasta. Svogūną smulkiai supjaustę pakepiname aliejuje, užbarstome viduržemio jūros prieskoniais (provanso žolelėmis arba dar paprasčiau raudonėliu ir čiobreliais) užberiame pipirų mišinio, pomidorų padažo ir dar įdedame gabalėlį sviesto. Keptuvėje viską sumaišome su virtomis pupelėmis ir pakepiname dar kelias minutes. Jei mėgstate aštriai kepant svogūnus įpjaustykite gabalėlį aštriojo pipiro, o pupelėms atvėsus išspauskite ant salotų česnako skiltelę.
Gan greitos salotos tinkančios prie riebios keptos kiaulienos. O atvėsusios labai dera prie paukštienos kepenėlių paštetų (gal tik netiks prie foie gras, nes prie jų reikia kažko daug tobulesnio). Kadangi pagal lietuvių papročius ant Kučių stalo turi būti pupelių, tai pas mus ant stalo būna, kaip tik šios pupelės.

Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas iš knygos "Gero apetito"  1977m.


2 komentarai: