Pačios paprasčiausios, nesudėtingos ir greitos salotos iš vakar
virtų bulvių tikriausiai niekada ir nebūtų čia aprašytos, jei ne vieno
Austrijos restorano šefo "išdaiga". Jis tokias salotas pateikė
vakarienės metu prie šaltų užkandžių. "Genealumas paprastume" pasirodo
vis dažnesnis šūkis virtuvėse.
Šioms salotoms reikės:
virtų bulvių (naudokite vakarykštį likutį ir net nesivarginkite virti bulvių atskirai šioms salotoms),
grietinė,
pipirų mišinys arba tik kvepiantys pipirai,
druska,
truputis poro arba svogūno laiškų,
krapų (nebūtinai),
marinuotas agurkas (nebūtinai).
Iš tikro tai krapai, marinuotas smulkiai pjaustytas agurkas šių
salotų variacijos fantazijos srityje. Salotų pagrindas yra atvėsusios bulvės
(netgi virtos be lupenos), grietinė, duska, pipirai ir truputis svogūno
laiškų arba smulkiai pjaustyto poro. Ir viskas.
Kaip jas patiekti jūsų
fantazijos reikalas. Galite viską susimaišyti dubenyje ir
paprasčiausiai, be nieko daugiau, suvalgyti. O galite ir įmantriau
išdėlioti ant virtos mėsos (geriausiai virtos jautienos arba liežuvio
vyniotinio) viršuje užbėrę kupetėlę smulkinto svogūno laiškų, pateikti
svečiams. Austrijoje jos buvo pateiktos su šalto rūkimo šoninės gabaliukais.
Sudėtingumas: labai paprasta
Rusiškos bulvių salotos
Šios salotos jau reikalauja tam tikrų produktų, kurie privalo būti ir
yra labai svarbūs. Be jų- patikėkite, bus ne tokios salotos.
Pirmiausia- aliejus. Tiks tik Obelių
nerafinuotas pirmojo spaudimo
saulėgrąžų aliejus. Galite naudoti iš Ukrainos, Rusijos atsivežtą
pirmojo spaudimo nerafinuotą saulėgrąžų aliejų. Kodėl toks. Jo savitas
skonis yra įdealus šioms salotoms, kiti saulėgrąžų aliejai nebeturi to
skonio. Nesiūlau naudoti ir alyvuogių aliejaus. Juk gaminate rusiškas
salotas, o ne itališkas ar graikiškas. Beje, šis saulėgrąžų aliejus taip pat
puikiai tiks raugintų kopūstų salotoms.
Kita sudėtinė dalis- virta jautiena. Juk verdant sultinius kartais
jautienos lieka ir nebesugalvojam kur ją dar gerai panaudojus. Tuomet,
kaip tik galite gaminti šias salotas.
O dabar apie viską iš eilės.
Jums reikės:
virtų bulvių,
virtos jautienos,
virtų kiaušinių,
raugintų arba marinuotų agurkų,
svogūno galvutės ir laiškų,
pipirų mišinio, druskos,
Obelių
nerafinuoto pirmojo spaudimo saulėgrąžų aliejaus.
Toliau jau reikėtų viską supjaustyti ir sumaišyti,
užbarstyti, užpilti ir pateikti. Žinoma, pateikiant salotas fantazijai yra
kur pasireikšti. Skanaus!
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: dėkoju Ritai ir Vyteliui už šį nuostabų receptą