2012 m. kovo 6 d., antradienis

Pomidorinė sriuba


 Šį kartą lietuviška pomidorų sriuba, su minimaliu produktų kiekiu. Tokią kai kas prisimins iš mokyklos. Tik čia žymiai skanesnė.

Jums reikės (atleiskite, bet kiekių net nerašau)
mėsos sultinio,
ryžių (gali būti likutis nuo vakarykščio patiekalo, tik jie turi būti paprasti ir be jokių priedų),
pomidorų (ne sezono metu naudokite konservuotus savo sultyse),
mažas svogūnas,
riebios grietinės (tam, kad užvirinus jos nesutrauktų),
pipirų mišinio, druskos,
truputis lydyto sviesto ar aliejaus.

    Storadugniame puode arba keptuvėje pakepinkite, iki geltonumo, smulkiai supjaustytą svogūną. Į puodą supilkite sultinį, jei svogūną kepėte keptuvėje sudėkite ir jį. Suberkite ryžius ir virkite. Kai ryžiai išvirs, sudėkite smulkiai supjaustytą (be odelės) pomidorą. Įberkite pipirų ir druskos. Pavirkite kol pomidorai suminkštės. Įdėkite grietinę ir ją užvirkite. Paragaukite ar netrūksta druskos ir pipirų. Jei kartais sriuba jums pasirodys per rūgšti- įberkite truputį cukraus.


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą