2023 m. rugpjūčio 11 d., penktadienis

Tarta su trijose juostose patalpintais vaisiais

                            

Kai tik pamačiau šį pyragą iš karto supratau, kad jį kepsiu. Nepraėjo nė pusdienis, o pyragas jau buvo iškeptas ir po fotosesijos laukė valgytojų įvertinimo.

Ką galiu apie jį pasakyti. Gražus, lengvai paruošiamas, greitai iškepamas, be abejo skanus ir pati pyrago gamyba skatina kūrybiškumą. Galima jį kepti su įvairiais vaisiais ir į skirtingus jo žiedus įdėti ne tik vaisius, bet ir trintos su kiaušiniu ir vanile varškės, kondensuoto pieno ir t.t. Tiesiog ką turite po ranka virtuvėje ir kas tinka pyragams, viskas čia tiks.

Jums reikės

1 kiaušinio,

80 g. cukraus,

100 ml. saulėgrąžų aliejaus (galite keisti sviestu),

citrinos žievelės,

250 gr. miltų,

10 gr. kepimo miltelių,

150 gr. uogienės,

2 slyvų

1 persiko

1 obuolio,

cinamono,

arba vyšnių, juodųjų serbentų, bananų, razinių sumaišytų su obuoliais, ar su kiaušiniu sutrintos varškės.

 


26 cm. kepimo formą ištepkite sviestu ar išklokite kepimo popieriumi.

Suminkykite tešlą. Dalį tešlos atskirkite ir iškočiokite tris apie 1 cm.storio volelius, kurie sujungus sudarytų tris skirtingų dydžių apskritimus. Atidėkite juos į šoną.

Formos dugną padenkite tešla, išoriniame krašte padarykite bortelį. Sudėkite tris volelius nuo mažesnio iki didžiausio taip padarydami tris apskritimus.

Kiekvieno apskritimo vidurį ištepkite uogiene ir išdėliokite pasirinktus vaisius ar uogas. Jei reikia užberkite cinamono.

Kepkite pyragą įkaitintoje iki 180C orkaitėje, 25 minutes.

Iškeptą pyragą apiberkite cukraus pudra.

Šiltą pyragą su vaisiais ar uogomis pateikti galite su ledais.

 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš Fatto in Casa da Alba


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą