2023 m. rugpjūčio 9 d., trečiadienis

Rūkytos žuvies salotos su kivi ir avokadais

 


 

Kartas nuo karto vis ruošiu įvairias salotas su rūkyta žuvimi. Šį kartą ruošiau su karštai rūkytu jūros ešeriu. Kadangi tai buvo pirmas bandymas, tai gaminau tik iš nedidelio ešerio. Gavosi tarsi pusę porcijos kurios užteko dviems žmonėms pavalgyti. Jei norite gaminti didesnį kiekį salotas dėliokite didelėje lėkštėje (aplink lėkštės centre įdėtą apverstą dubenėlį).

Jums reikės

1 karštai rūkyto ešerio ar jūros lydekos,

1- 2 kivių,

1 avokado,

šiek tiek poro baltosios dalies,

sausmedžio uogų arba šilauogių,

salotų lapų.

 

Balzamiko padažui:

3 v.š Balsamico di Modena acto,

3 v.š. alyvuogių aliejaus,

1 a.š. grūdėtųjų garstyčių,

1 a. š. medaus,

pipirų,

keliolika petražolių šakelių.

Į didelę lėkštę (kurios centre apvestas dubenėlis) dėliokite- suplėšytas salotas, nuluptus ir supjaustytus plonomis griežinėlių ketvirčiais kivius, bei avokadus.

Nulupkite ir nukauluokite žuvį. Ją suplėšykite ir išdėliokite ant viršaus.

Apiberkite labai plonai supjaustytu poru ir uogomis.

Visus padažui skirtus produktus sudėkite į indelį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Šaukšteliu apšlakstykite visas salotas prieš pat jas pateikiant.

Ant viršaus užberkite petražolių lapelių.

 


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą