2023 m. vasario 22 d., trečiadienis

Kalakutų sparneliai kepti su morkų bei moliūgų šiaudeliais.

 


Tai vienas iš mano mėgstamiausių patiekalų. Tik to mėgstamiausio patiekalo niekada neturiu normalios fotografijos. Tai per tamsu, tai labai greitai suvalgome, kad fotografuoti net nesuspėju.

Dabar buvo likęs tik vienas sparnelio gabalėlis, kurį ir panaudojau fotografijai. O kai jau turi fotografiją, galima ir receptą jums parašyti.

Jums reikės

1 kg. kalakuto sparnelių vidurinės dalies,

3- 4 morkų,

300 gr. moliūgo,

2-3 bulvių (jei jas mėgstate),

1 svogūno,

3 skiltelių česnako,

prieskonių paukštienai ar jums patinkančių prieskonių (rekomenduočiau geltonos arba raudonos spalvos prieskonius),

šviežios kalendros arba petražolių,

druskos.

 



Kalakuto sparnelių vidinę dalį įtrinkite prieskoniais ir palikite per naktį šaltai, kad pasimarinuotų.

Prieš kepimą sparnelius išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite apie pusvalandį kambario temperatūroje.

 Į kepimo formą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudėkite sparnelius, įpilkite apie stiklinę verdančio vandens, uždenkite dangčiu, įdėkite į iki 200C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1.5 val.

Supjaustykite ar sutarkuokite morkas ir moliūgą šiaudeliais. Suberkite į kepamus sparnelius ir įbėrę šiek tiek druskos paskleiskite šaukštu, kad daržovės pasiskirstytų tolygiai visame kepimo indo plote. Jei norite tuo pačiu metu suberkite skiltelėmis pjaustytas bulves. Jei reikia įpilkite dar šiek tiek verdančio vandens. Vėl uždenkite ir kepkite dar apie 30 min.

Prieš pateikiant paragaukite ar užtenka druskos ir, jei viskas gerai- užberkite smulkiai supjaustytos kalendros arba petražolių.

Pateikite su bulvėmis arba česnakine ciabata.

                                

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą