2023 m. vasario 27 d., pirmadienis

Salotos su skumbre ir apelsinais

 


Kol dar nesibaigė žiema ir apelsinų sezonas siūlau spalvingas ir labai gaivias salotas su skumbre. Kadangi skumbrę aš labai mėgstu, tai receptų su ja bus dar ne vienas.

Ši žuvis ypač naudinga mūsų organizmui, tačiau ji tiek turi visko gero, kad vardinti man tai užtruktų nemažai laiko. Be to, jūs tikrai galite pasiskaityti apie skumbrių naudą internete.

O dabar salotos su šia žuvimi.

Jums reikės

2 rūkytos skumbrių (gali būti su pipirais),

5- 7 konservuotų artišokų širdelių (priklausomai nuo dydžio),

1 raudono svogūno,

1 apelsino

6- 10 kaparių (priklausomai nuo dydžio)

1- 2 virtų vidutinių bulvių

2 slyvinių pomidorų,

 

Apelsinų užpilui

 3 v. š. alyvuogių aliejaus,

 2 v. š. grūdėtų garstyčių,

 1/2 apelsino sulčių,

druskos

 pipirų

laiškinio česnako.

Virtas bulves perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Taip pat supjaustykite pomidorus ir pašalinkite iš jų sėklas.  Svogūną supjaustykite žiedeliais. Viską sudėkite iš karto į lėkštes. 

Skumbrę atskirkite nuo kaulų ir suplėšę gabaliukais vėl dėkite į lėkštę. Taip pat sudėkite likusius ingredientus. Tik apelsiną suskirstę skiltelėmis pabandykite atskirti nuo skilteles skiriančių pertvarų.

Jei reikia artišokų širdis perpjaukite per pusę.

Užpilui skirtus produktus gerai sumaišykite ir kai maišant užpilas sutirštės užpilkite ant salotų.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto prancūzų kalba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą