2023 m. vasario 6 d., pirmadienis

Kreminė grybų sriuba




 

Tikriausiai trintas sriubas išvirti lengviausiai. Ne išimtis ir ši sriuba. Rudieji pievagrybiai turi daugiau grybams būdingo aromato, tad siūlau ne tik šiai sriubai, bet ir kituose patiekaluose naudoti būtent tokius pievagrybius. Netgi be baravykų ši sriuba verta dėmesio…

500 g rudųjų pievagrybių,

100 gr. baravykų,

2 vid. dydžio bulvių,

20- 50 g sviesto,

1 svogūno,

1 l. paukštienos sultinio

½ stikl. plakamos grietinėlės,

1/4 a. š. tarkuoto muskato riešuto,

petražolių arba čiobrelio,

5 pipirų mišinio,

druskos.

 

Svogūną pakepkite iki geltonumo svieste.

Pievagrybius nulupkite, baravykus nuvalykite ir grybus supjaustę sudėkite į pageltusius svogūnus. Apkepkite.

Užvirinkite sultinį ir kai jis užvirs suberkite pjaustytas bulves, bei apkeptus grybus. Virkite apie 15 min., kol bulvė bus minkštos. Suberkite prieskonius, įpilkite grietinėlės ir sutrinkite sriubą blenderiu.

Prieš pateikiant užberkite dar šiek tiek petražolių.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: ne visai pagal Trish Deseine

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą