2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Įdaryta vištos kulšelė


    Kartais jau nebežinai ką čia skanaus susigalvoti ir staiga prisimeni kažkada labai senai gamintą patiekalą. Taip ir šį kart. Seniai užmirštas ir vėl pradedamas kepti. Nerašau kiekių, nes tai visiškai nesudėtingas dalykėlis. Kiek valgytojų, tiek ir kulšelių reikėtų. Nebent kai kas valgo po dvi ar dar daugiau. Tai jiems tiek ir skirkite- tiek kiek suvalgo :-)))

Jums reikės
vištos kulšelių,
truputį avižinių dribsnių,
pieno,
prieskonių paukštienai,
kmynų, pipirų, druskos.

   Atsargiai nuo kulšelės nusmaukite odą. Yra viena vieta, ties vidiniu įlinkiu, kur odą nuo mėsos reikėtų atsargiai nupjauti. Jei odelė įtrūks nieko tokio, faršas neišbėga. Odelę atsmaukite beveik iki kojelės apačios. Likus apie 3 cm. apipjaukite mėsą aplink kaulą. Paimkite kulšelės vieną pusę su viena ranka, kitą- su kita ir laužkite, kad išsinarintų ir atsiskirtų kaulas. Jei taip sadistiškai elgtis negalite, gražiai nupjaukite kauliuką ties sąnariu. Įdarytai kulšelei reikalingas vienas kaulas, kad ji išliktų panaši į kulšelę, o ne į kotletą su oda.
    Atskirkite visą mėsą nuo kaulų ir ją sumalkite. Įberkite truputį avižinių dribsnių ir užpilkite pienu. Na, taip, kaip darytumėte kotletus ir dėtumėte batoną su pienu. Įberkite druskos, kmynų ir pipirų. Viską išmaišykite ir įdarykite šiuo faršu kulšeles. Viršutinę odos dalį užlenkite, kaip voką ir dėkite į kepimo skardą. Užberkite truputį paukštienos prieskonių, įpilkite karšto vandens ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.  Jei tik yra vietos, šalia galite pridėti supjaustytų bulvių.
    Kulšeles galite pateikti ir su virtais ryžiais. Jei norite, baigus kepti į likusias nuo kepimo sultis galite į berti smulkinto česnako, ir prieš pateikiant, šiuo padažu užpilti kulšeles.


Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą