2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Ryžiai su morkomis ir cuknijomis


 Šį kartą receptą pradedu ne nuo to galo. Rašau apie patiekalą ir garnyrą vienu metu. Ir dar žodelį vegetarams šį kart tarsiu. Bet gal reikia kažkaip pradėti...
nuo švelnaus garnyro tinkančio prie troškintos baltos žuvies ar paukštienos maltinukų.

jums reikės:
1 stikl. ryžių,
1 vidutinės morkos,
1 ar 1/2 nedidelės cukinijos,
1/4 stikl. grietinėlės,
truputis ciberžolės ir druskos pagal skonį.

   Ryžius užpilkite nepilnomis 2 stiklinėmis vandens ir virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Beje, ryžiai turi būti ne maišelyje. Likus iki virimo pabaigos 15 min. sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir įberkite druskos. Kai iki virimo pabaigos bus likę 5 min. sudėkite šiaudeliais pjaustytą cukiniją ir supilkite grietinėlę. Užberkite ciberžolės ir uždengę dangčiu baikite virti. Palaikykite dar kelias minutes ir galite šiuos ryžius pateikti kaip garnyrą.
   Vegetarams sūlyčiau verdant ryžius pakepinti truputį svogūno ir jį sudėti kartu su morkomis. Gal skonis bus šiek tiek sodresnis, įdomesnis ir ne toks švelnus.


   O dabar prie pačio patiekalo nuo kurio viskas prasidėjo ir baigėsi tuo, kad kartais aš taip darau tik garnyrą :-)
  Man reikėjo kažko lengvo, dietinio, greitai paruošiamo, skanaus ir dar, kad  būtų "viskas viename". Produktų irgi ne perdaugiausia buvo šaldytuve. Taip ir gavosi, kad pirmas bandymas pavyko.

Tad, jums dar reikės:
paukštienos faršo (aš maliau kalakuto krūtinėles), bet galite naudoti ir nemaltą mėsą,
svogūno galvutės,
kiaušinio (jei naudosite maltą mėsą),
druskos, pipirų.

Pasiruoškite mėsą kaip kotletams. Užvirinkite vandens tiek kiek reikėtų ryžiams virti ir į verdantį vandenį dėkite padarytus nedidelius maltinukus. Ant viršaus užpilkite ryžius, taip, kad jie lengvai pasiskirstytų tarp maltinukų. Uždenkite ir toliau viską darykite kaip ryžių garnyrui.
Jei naudosite nemaltą mėsą, supjaustykite ją mažais gabaliukais ir apkepkite trumpai su sviestu ar aliejumi. Tada dėkite į troškintuvą su verdančiu vandeniu, pilkite ryžius ir t.t.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą