2011 m. vasario 11 d., penktadienis

Kepta antis su apelsinais, obuoliais ir slyvomis


   Šio recepto įdėją pasiskolinau iš Ilonos "Skanaus gyvenimo". Na, taip skaniai atrodė nuotraukoje, kad po savaitės aš jau tą antį kepiau pati . Tik, kaip visada aš kepiau ne įdarytą, bet paprastai susipjausčiusi pagal save. Mat man garnyro reika daug, o į antį daug netelpa. 
   Mano receptas:
antis,
labai didelis apelsinas,
4 obuoliai,
didelė sauja džiovintų slyvų,
kelios bulvės,
2 česnako skiltelės,
1 v.š. medaus,
1/2 stikl. tamsaus romo,
druska, cukrus, rytietiški paukštienos prieskoniai.
Išmarinavau antį (druska, cukrus, česnakas, rytietiški paukštienos prieskoniai) ir sudėjusi į plastikinę dėžutę laikiau 3 paras.
   Jau kepimo dieną užmerkiau slyvas rome .
  Antį kepiau kepimo skardoje. Prieskoniuotą mėsą užpyliau vendančiu vandeniu, kad nusiplautų prieskoniai į skardą. Tada supjausčiau labai didelį ir sultingą apelsiną į keturias dalis. Tris iš jų įspaudžiau ant anties, o vieną neišspaustą, kurią naudosiu padažui, sudėjau (odele į apačią) kepti su antimi. Sandariai uždengiau folija ir kepiau 1.5 val. Tada sudėjau bulves ir slyvas. Slyvas sudėjau krūvelėmis, kad vėliau jų nereikėtų po visą skardą gaudyti. Dar po 40 min. atidengiau foliją ir nupyliau visą ten esantį skystį į padažinę. Galime skystį įšsemti samteliu. Pasigriebiau tuo pačiu sultingą apelsino ketvirtėlį. Padažinės viršuje susikaupusius riebalus vėl gražinau atgal pas kepamą antį, sudėjau per pusę supjaustytus obuolius ir vėl sandariai uždengiau folija. Su obuoliais kepiau antį 20 min. Po to, leidau dar 10-15 min. ančiai pabūti orkaitėje. 
  Per tą laiką padariau padažą. Į nedidelį puodą supyliau padažinėje esantį skystį, išspaudžiau kepusio apelsino sultis, supyliau nuo slyvų likusį romą ir įdėjau medaus.

  Viską užvirinau ir paviriau gal 5 min. Žinoma padažą kaip ir sriubą reikia paragauti ar ko netrūksta. Jei jis pilnai jus tenkina, galite pilti į padažinę, traukti iš orkaitės antį ir kviesti namiškius prie stalo. 
Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą