2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Paprasčiausias žuvies vyniotinis

   Dievinu visokius žuvų vyniotinius, musus ar įdarytą žuvį. Tačiau buvo laikas, kai įdaryti žuvies nemokėjau, o apie musus nebuvau nė girdėjusi. Tad, vienintelis būdas buvo paprasčiausiai pasidaryti keptos žuvies vyniotinį. Paprasta ir greičiau, nei įdaryti kokį karpį.
   Tam visada naudoju šaldytą jūros lydeką su kaulu ir oda. Ją kepant mėsa išlieka drėgna ir lipni, kas ir reikalinga norint, kad vyniotinis pjaustant nesubyrėtų.

Taigi, jums reikės:
1 kg. jūros lydekos,
1 svogūno,
2 kiaušinių,
žuvies prieskonių, krapų, druskos,
miltų,
aliejaus.
Padažui:
majonezo,
marinuotų arba raugintų agurkų.
   Atitirpinkite žuvį per naktį šaldytuve. Nuvalykite žvynus, nukirpkite pelekus, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite į 2-3 dalis, užbarstykite prieskoniais. Per tą laiką, kol žuvis truputį pasimarinuos, uždėkite virti kiaušinius. Supjaustykite smulkiai svogūną ir kepkite jį kol taps skaidrus. Sudėkite keptą svogūną į indą kuriame maišysite žuvies vyniotinį.
  Pavoliokite žuvį miltuose. Toje pat keptuvėje, kur kepinote svogūną, įpilkite dar aliejaus ir iškepkite žuvį. Galite keptuvę uždengti dangčiu, tada žuvis ne taip apdžius, ji bus sultingesnė. Iškepusią žuvį nukauluokite ir sumalkite kartu su kepintais svogūnais ir virtais kiaušiniais. Įberkite krapų ir jei reikia- druskos bei pipirų. Viską gerai išmaišykite.
   Atsikirpkite gabalą maistinės plėvelės, ant jos dėkite žuvies mišinį, suspauskite ir susukite į volelį, užlenkdami kampus, kad neišbyrėtų žuvis. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad pilnai  atšaltų.
   Padažą pasiruoškite prieš pateikdami žuvį. Tam reikalui supjaustykite labai smulkiai agurkus ir sumaišykite juos su majonezu. Jei naudosite raugintus agurkus, nepasidarykite labai daug padažo, nes paprasčiausiai jis greitai surūgs. Padažas su marinuotais agurkais išsilaikys dar parą nuo paruošimo. Galite naudoti šviežius agurkus, bet man tada padažas gaunasi šiam vyniotiniui per švelnus.
Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą